Simunqa Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Witam serdecznie ? Zabieram się w sumie za pierwsze kupno roweru, bo wysłużony 8 letni z odpadającym pedałem.. ? już ma mnie dość. Niestety moja wiedza rowerowa sięga dna i zastanawiam się nad crossem - wydaję się dobrą opcją na jeżdżenie po mieście i na wycieczki po lesie. I tu pojawia się pytanie. Jaki byłby najlepszy? Merida, Giant, Specialized/Sirrus? Na walorach estetycznych mi jakoś nie zależy - raczej żeby jak najprzyjemniej się jeździło ? Wzrost 168 - jeśli jest to ważne.. ? Za wszystkie polecenia z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Jeśli zakładasz jazdę po mieście i lesie raczej patrzyłbym na rower mtb. Będzie wygodniejszy w takim użytkowaniu i trochę wolniejszy na asfalcie. Odnośnik do komentarza
marcinb Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Cześć, ja ze swojej strony polecam Kellys Pheebe 30 (idealnie po środku Twojego budżetu). Dziewczyna jest mega zadowolona, jeździ jej się lekko, a nasza jazda to głównie dalsze wyprawy poza miejskie po różnej nawierzchni - asfalt, szuter, leśne dukty, co się trafi po drodze. Jeśli chcesz jeździć po lesie, ale nie na przełaj, tylko po duktach to oponki, które są tam w standardzie, dają radę (Schwalbe CX Comp), bo to semi slicki. Przy Twoim wzroście pewno byłabyś między M a L (dziewczyna ma ok. 172 cm i wybrała L). Osprzętowo wypada nawet nieźle w stosunku cena/jakość. Pytanie tylko jak z dostępnością, ale na to wpływu nie mamy... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi