Grzeg Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Jak w temacie, Bardziej opłacalny będzie Pulso 1 2015, czy triban 520 fb z oponami 622x28? Budżet w zasadzie nie powinien przekraczać 1700, ale ujdzie i góra 200 zł więcej. Oprócz asfaltu, czasem zjeżdżałbym na szuter, leśne ścieżki. A może Kross Evado 3.0 lub 4.0? Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Cześć, najpierw musisz zdecydować czy rower fitness (Pulso/Triban) czy crossowy (Evado), bo to jednak trochę inne światy. A czy Pulso czy Triban? Triban ma oczko lepszy osprzęt, ale za to ma typowo wąskie, szosowe opony, które co prawda można zamienić na trochę szersze w razie potrzeby ale bez szaleństwa. W Tribanie są trochę szersze, także szosowe opony i powinny wejść w razie potrzeby jeszcze trochę szersze, np. z bardziej terenowym bieżnikiem, jeśli wybierałbyś się na bezdroża. Tak więc jeżeli chcesz jeździć czasami po bezdrożach i trzymać w domu drugi komplet opon (tak jak ja), to raczej patrzyłbym na Pulso, da trochę więcej możliwości wymiany opon. Odnośnik do komentarza
Grzeg Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Jeśli chodzi o teren to oprócz twardych nawierzchni, pod kołami znajdowałyby się typowo leśne turystyczne szlaki. Jeśli chodzi o wybór cross vs fitness to nie mam pojęcia jak dużą różnicę zrobi np. brak amortyzatora. Odnośnik do komentarza
Grabi Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Dzień dobry, Odświeżam temat. Poszukuję lekkiego roweru do jazdy po mieście (80%) i czasami jakiś szutr, bez głębokiego piachu :) Mam na oku właśnie Btwina Triban 520FB za 1899 zł, oraz w sklepie obok Krossa Seto z 2015 roku za 1680 zł. Który wybór jest lepszy? Triban ma faktycznie trochę mniej miejsca na większe oponki, za to Kross jest bardziej uniwersalny i trochę tańszy. Co będzie lepsze? :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi