elede90 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witam, zacząłem swoja przygodę z jazda w terenie, posiadam siodełko Selle Italia q bik http://www.megabikes.pl/siodlo-selle-italia-q-bik-czarne-p-7421.html (rower Indiana Storm x8). Zrobiłem parę tras po 35-50 km i strasznie odczuwam tyłek. Jak myślicie warto kombinować z ustawieniem siodełka czy może będzie trzeba wymienić na inny model. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Od dawna jeździsz ? Tak ogólnie, a nie w terenie. Odnośnik do komentarza
elede90 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Raczej jazda tego nazwac nie mozna. jakies sporadyczne wypady weekndwoe 25-30km rowerem po bulki (raczej na miekkim siodle). Zastanawiam sie własnie czy miesnie nie muszcza sie przyzwyczaic do innego stylu jazdy i twardego siodelka. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Może tak być, oczywiście zobacz sobie też odpowiednie ustawienie siodełka na internecie, tak wyjściowo, ale jeśli dopiero zaczynasz więcej jeździć to tyłek się musi przyzwyczaić, przynajmniej ja tak miałem i wstrzymałem się z wymianą co było dobra decyzja, bo teraz jeździ mi się dobrze. Kości opierają się ładnie o siodełko, nic nie uwiera, jedynie trzeba było się w końcu przyzwyczaić do twardości. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi