picard Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Witam Przymierzam się do takiego wynalazku Uchwyt. Czy to dobre rozwiązanie ?. Na mojej kierownicy brakuje miejsca (Rower ROMET ASPRE 1) Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Często to widać na zawodach ultra, więc pewnie zdaje egzamin. Jak nie lemondki na MTB to takie adaptery ? Odnośnik do komentarza
horacy13 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Używam dokładnie takiej dokładki - na kierownicy (Spec Roubaix) z lemondką mam na tyle mało miejsca, że wylądowała tam latarka + lampka pozycyjna oraz licznik GPS na 'wysięgniku'. Sprawdza się bardzo dobrze - w tym sezonie zaliczyłem z tym setupem m.in. Pierścień Tysiąca Jezior, czyli sporo słabych asfaltów w mocnym tempie. Mimo to nic tam nie lata, trzyma się solidnie. Dwie rzeczy, których trzeba być świadomym: po pierwsze będziesz musiał zabezpieczyć przewody wychodzące z kierownicy (szczególnie hydrauliczne), bo mogą się przecierać na uchwytach, gdzie mocowana jest poprzeczka (ja okleiłem przewody taśmą samowulkanizującą). Po drugie średnica poprzeczki jest niewielka (nie pamiętam dokładnie ile), więc do niektórych rzeczy trzeba kombinować i ją pogrubiać dystansami / podkładkami. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi