weekendowy Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witam. Jestem tutaj nowy. Kupiliśmy żonie rower turystyczny i okazała się że mamy problem z doborem kasku dla niej. Żona ma rozmiar 51. Przymierzaliśmy rozmiary dziecięce i wyszło że na nią pasuje dziecięcy rozmiar M. Wszystko było by ślicznie i ładnie tylko że te dziecięce kaski są strasznie "cukierkowe" a żona wolałaby coś klasycznego, szosowego ze sportowym zacięciem. I tu pojawia się moje pytanie czy wiecie może gdzie można kupić taki kask? Przeszperałem cały internet i nic takiego nie znalazłem... Z góry dziękuję za pomoc!!! B) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Cześć, wpisz na Allegro hasło: kask 51 i posortuj według ceny od najwyższej. Znajdziesz naprawdę sporo kasków, które będą w rozmiarze 50-55, takie jak chociażby Giro Verona: http://allegro.pl/kask-giro-verona-50-57-bialo-srebrny-aga-krakow-i6183113249.html czy Rudy Project Rush: http://allegro.pl/rudy-project-rush-kask-mtb-szosa-s-51-55cm-cr-i5150052498.html Ale jest ich dużo więcej. Odnośnik do komentarza
weekendowy Opublikowano 31 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Dzięki za zainteresowanie!! Przeszperałem już całego neta i faktycznie są takie rozmiary ale po przymiarce w sklepie kilku modeli takich samych rozmiarów, okazało się że kaski różnie leżą, więc trzeba na tą "małą" główkę najpierw przymierzyć żeby wybrać odpowiedni. Będziemy polować w sklepach rowerowych z asortymentu który już mają, ewentualnie mogą zamówić do przymiarki. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Wiadoma sprawa, najlepiej przymierzyć. I nie zazdroszczę sytuacji, bo albo odfiltruj na Allegro sklepy w swojej okolicy, albo zamawiaj i potem odsyłaj, ale z tym drugim jest za dużo zachodu i zabawy niestety. Odnośnik do komentarza
Malijus Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Odkopię temat, bo mam podobny problem :) Szukam kasku na 53 cm. Czy autor wątku albo inny forumowicz znalazł jakiś godny uwagi, nieduży kask który nie kosztuje milionów monet? Wolałabym uniknąć modelu dziecięcego z uwagi na to, że takie kaski mają zazwyczaj zdecydowanie mniej otworów wentylacyjnych. Przymierzając stacjonarnie trafiłam na wygodny kask Giant / Liv, ale 400 zł to jednak drogo... Odnośnik do komentarza
slawros Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Jak niedrogo ale z sensem to Decathlon itp. sportowe tańsze supermarkety. Przynajmniej toto jest atestowane i wentylacja zwykle ok. A kasków jest milion, szukanie tego przez internet jest bez sensu, bo i tak trzeba przynmieżyć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi