kaktus Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Hej!Na poczatku może coś o mnie. Jestem Piotrek, z zawodu i wykształcenia muzyk sesyjny. gram wszystko :D ostra jazda na rowerze troszkę się kłóci z moim zawodem, ale cóż... takie życie. Cube attention 2014 z kilkoma modyfikacjami. RS Reba 2015 napompowany do 150psi, co wskazuje na moją dużą wagę :p napęd Shimano deoreXT / Shimano Deore hamulce Shimano br-m395 (pojeżdzę na nich do końca sezonu) klocki metaliczne, tarcze 180/203mm sztyca, mostek - crankbrothers Cobalt 2 kierownica w najbliższych planach jakiś nukeproof albo crankbrothers. - nie to że oryginalna jest zła.. troche za wąska jak dla mnie poprostu no i okrytnie porysowana po ostatniej glebie, a zaburza mi to koncepcję :) pedały dartmoor stream - niestety łożyska w nich mają to do siebie, że po serwisie bardzo ciężko je ustawić, więc niedługo przesiadka na shimano saint :) rama aluminiowa, a jakże! :D do tego kask Giro Aeon, okulary uvex sportstyle 702, oświetlenie mactronic walle i scream 2 i licznik sigma bc 16.12 STS generalnie to daje radę, nawet w górach :) drugi rower zakupowo - zimowy(właściwie to roztopowo - solny), na codzień jeżdzi na nim moja kobieta. i sobie chwali, chociaż za cholerę mi nie pozwala zdjąć dzwonka w kształcie biedronki :DTrek navigator 100. właściwie z oryginału została tylko rama i amortyzator, bo reszte zabiłem jeżdząc na nim kilka lat. wszystko jest z grupy alivio :) Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Cube - rama 21", waga ok 11,7kg :) Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zmiany!koła: novatec 771/772, DT E512hamulce: deore XT M8000 napęd 1x11 XT M 8000 Waga spadła do troszkę powyżej 10kg :) troszkę zdjęć Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Dla mnie bomba! Jak się spisuje napęd 1x11? Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 po 300km jestem zachwycony prostotą! :) W przyszły weekend jadę do Świeradowa albo Szklarskiej Poręby, zobaczymy jak się spisze w górach. Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 No to jak wrócisz zdasz relację! Odnośnik do komentarza
JakubP Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Cube - cudo!!! :wub: A jak Ci się sprawuje mactronic scream 2? Bo poszukuję jakiejś lampki MTB ;) Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Do miasta jest ok, ale drogi Ci za mocno nie oświetli. Strasznie skupia światło. Przerzuciłem się na Magicshine Odnośnik do komentarza
JakubP Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Do miasta jest ok, ale drogi Ci za mocno nie oświetli. Strasznie skupia światło. Przerzuciłem się na Magicshine A myślałeś nad tym, że skoro scream 2 mocno skupia światło, to zamontować go na kasku? Magicshine lepiej się sprawuje? Jaki masz model? Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 A myślałeś nad tym, że skoro scream 2 mocno skupia światło, to zamontować go na kasku? Magicshine lepiej się sprawuje? Jaki masz model? Tak właściwie to uważam mocowanie czegokolwiek do kasku za niezbyt mądrą decyzję - kask ma chwonić, nie stwarzać dodatkowe zagrożenie. MJ 872 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi