badjezus Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam, dostałem niedawno rower i zastanawiam się nad jedną rzeczą, opona jest bardzo blisko pedałów. Nie jeździłem jeszcze za bardzo ale odległość między oponą a kołem jest dosłownie parę mm. Jak jadę powoli to zahaczam o oponę. Rower jakiś górski, z amortyzatorem itd. Da radę coś z tym zrobić? Skrócić ramię korby? Obecnie jest 170 mm, ale myślę, że jak wstawię 140 mm nadal niewiele to da. https://zapodaj.net/64e4262cbaf4a.jpg.html Odnośnik do komentarza
WSK Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Za mała rama Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Modyfikowałaś jakoś ten rower? Zdarzają się modele, gdzie łatwo jest 'liznąć' koło czubkiem buta, ale u ciebie to jest przypadek ekstremalny - wygląda to tak, jakby ktoś do za małej ramy założył za duże (może i za grube?) koła i zbyt długie korby. Odnośnik do komentarza
badjezus Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 8 godzin temu, miro napisał: Modyfikowałaś jakoś ten rower? Zdarzają się modele, gdzie łatwo jest 'liznąć' koło czubkiem buta, ale u ciebie to jest przypadek ekstremalny - wygląda to tak, jakby ktoś do za małej ramy założył za duże (może i za grube?) koła i zbyt długie korby. Rower dostałem więc ja jeszcze nic nie grzebałem. Ale sprawa się rozwiązała, ktoś założył odwrotnie widelec... Odnośnik do komentarza
Mociumpel Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 raczej nie widelec tylko kierownicę - widelec wystarczy "obkręcic" o 180 stopni i wtedy jest dobrze - po prostu ktoś źle wsadził kierownicę i resztę "brzdygesów" na nią ... Odnośnik do komentarza
badjezus Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Dokładnie tak jak mówisz, poprawię to na dniach i mam nadzieję, że będzie ok. Dzięki wielkie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi