frankexd Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam, szukam roweru górskiego do 2500zł. Jaki waszym zdaniem wybrać. Moje trasy będą wyglądać tak, 40% będę jeździć po lesie-szuter a resztę po ulicy. Najbardziej zależy mi na dobrym osprzęcie. Znalazłem kilka rowerów min.: Kross level 2.0, merida big seven i big nine oraz giant talon z 2020 roku. Miałem problem z wyborem wielkości kół. Wydaje mi się że najlepszym dla mnie wyborem będzie 29 cali. Dopisze jeszcze, że mam 176 cm wzrostu oraz 73 kg wagi ? Dzięki za wszelkie uwagi i pomoc ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Pytanie czy ten rower będzie jeżdżony w terenie w którym jest potrzebny amortyzator? Bo te go nie mają. Koło 29. Rozmiar trochę w zależności od geometrii danego modelu. Zwykle 17,5 ale może być że 19 Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 W tej cenie jeśli chodzi o rower górski to taki: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-5-9-m19-czarny-grafit-r19 A jeśli nie to polecam coś w stylu Marin Muirwoods w miarę tani rower miejski, który dobrze odnajdzie się jako rower grawelowy z prostą kierownicą. Odnośnik do komentarza
Lesny Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Witam chciałbym jeżeli to możliwe usłyszeć opinie na temat Giant arx 1 z 2018 oraz Scota Aspect 980 . Dostałem takie propozycje . Czy ktoś mógłby doradzić Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 To są tzw "parkowe" rowery. W kategorii "rower mtb" są to strucle. Natomiast do parku i po bułki są ok Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi