SanSalwero Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Oddałem do serwisu a koleś się zapytał kto go składał więc odpowiedziałem że Ja i wtedy zapadła niezręczna cisza ? Zrobi co trzeba i to już na poniedziałek Kiedyś tam dałem rower i byłem zadowolony Powiedzcie mi pytam z czystej ciekawości, w karcie gwarancyjnej jest napisane że używanie amortyzowanej sztycy siodełka działającej na zasadzie pantografu jest zabronione i grozi utratą gwarancji Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 A pytanie brzmi...? Odnośnik do komentarza
SanSalwero Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Napisałem, dlaczego używanie sztycy działającej na zasadzie pantografu grozi utratą gwarancji. Czy może ona coś psuje w tatkiej konfiguracji osprzętu czy może sobie producent wymyślił Odnośnik do komentarza
nctrns Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgaduję, że chodzi o to, że praca takiej sztycy powoduje przesunięcie obciążenia bardziej do tyłu (zobacz sobie gdzieś jak wygląda ruch takiej sztycy), co może spowodować uszkodzenie rury podsiodłowej, podobnie jak zbytnie wysunięcie sztycy (większy moment siły działa na rurę). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi