Florian Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Czas na nowe buty mtb. Czy ktoś korzysta może z butów Northwave? Jakieś opinie o jakości wykonania itd. Myślę o modelu Rebel 2. Mam skarpetki tej firmy i jestem zadowolony ? Ale to trochę inny koszt niż buty, Wolałbym nie ryzykować ? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Ja kupiłem buty NORTHWAVE Origin i może nie mam porównania (to moje pierwsze buty zatrzaskowe) ale jak dla mnie są OK. Dziwnie się w nich chodzi ale plus taki, że nie mają zdartych podeszw. Może nie chodze w nich mega dużo ale zawsze zejść te 2 piętra muszę, potem wejść. A w zwykłych butach czasem po 1 spacerze widać już u mnie zdarte lekko podeszwy. Widzę, że ty kupujesz zdecydowanie wyższy model niż te moje. Ja swoje kupiłem bo nie mogłem znaleźć Shimano w moim budżecie (nie chciałem na próbę czy SPD mają u mnie sens wydawać fortuny), które by mi się podobały. Jak dla mnie bardzo fajne, rzepy dają radę w trzymaniu nogi. Odnośnik do komentarza
Florian Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 To będą kolejne buty spd. Pierwsze zostaną na dojazdy do roboty. Te do treningu plus na maratony o ile kiedyś tam będą ? Jak wypada rozmiarówka? Obecnie mam 42 (wszystkie buty takie kupuję) więc jeśli się zdecyduję to też na 42. Chodzić w nich za dużo nie będę tyle co do drzwi wejściowych z pokoju ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Northwave to znam tylko zimowych i mają dobre opinie. A to mają być buty do ścigania, pół turystyczne czy jakie? A tak swoją droga mam fajne buty Speca XC, Comp MTB na zbyciu, które są na mnie za małe. Kupiłem na przecenie z 650 na 300. Oddam za tyle co kupiłem. I kolor podejdzie do Chisela ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Na pudełku opisane 43, wkładka 27,5. Ale ja noszę 43 i te są dla mnie za małe. Odnośnik do komentarza
Florian Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Typowo pod trening plus maratony jak będą :) Żadnej turystyki. Do dojazdów zostaję przy przy tych co mam :) Strasznie podobają mi się te NW i raczej na ten moment te rozważam, ale dzięki za ofertę. Przejrzałem też ofertę Sidi, ale jakoś estetyka mi nie podchodzi ? Odnośnik do komentarza
Florian Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Rebele doszły. Pierwsze jazdy zaliczone. Na ten moment jestem bardzo zadowolony ? Wykonanie super. Rozmiar trafiony ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi