log Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Siodełko mam ustawione tak że w dolnej pozycji pedału stopa jest pod kątem prostym względem piszczeli a kolano lekko ugięte więc chyba jest dobrze. Wydaje mi się że po prostu pedał jest za krótki a do tego ważę około 100. Odnośnik do komentarza
log Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Niestety ale te dartmoor mają szerokość 90mm jak wszystkie inne więc nie ma sensu ich brać (są szersze ale za 200 zł). https://allegro.pl/oferta/pedaly-platformowe-alu-z-pinami-czarne-a6-8077406380?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Znalazłem coś takiego ale raz że to jakiś chinol to jeszcze nie ma wymiarów dokładnych podanych. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Za krótki pedał ? Raczej wątpię. Raczej jakiś inny problem, może za miękkie podeszwy, albo w złym miejscu na pedale trzymasz stopę. W każdym razie te platformowe trzymają lepiej i majątku nie kosztują, spróbować możesz. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Chodzi o to że 9 cm to za mało na szerokość ? To jakie ty masz buty ? U mnie dla rozmiaru 44 nie ma najmniejszego problemu zarówno na takich tradycyjnych pedałach jak i platformach z pinami. Dobra, poszedłem i zmierzyłem, mam jeszcze takie : https://www.domenasportowa.pl/product-pol-189039-Pedaly-platformowe-Author-APD-F13-Nylon.html Trochę inny model ale klatka ta sama, te są cały centymetr szersze, czyli mają 10 cm. Odnośnik do komentarza
log Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Mam szerokie podbicie, przy kupnie butów muszę brać takie które nie są zwężane z przodu. Centymetr więcej to już coś, dobrze trzymają takie nylonowe? I tanie są. Dzięki za pomiar. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Nie trzymają tak dobrze jak te z metalowymi pinami, ale nie jest źle. Są za to sporo lżejsze. Jeżdżę w nich zwykle w zimie (trekkingowe buty zimowe z szerokimi podeszwami) i jest ok. Ja mam trochę inny model na łożyskach maszynowych, z tym że kosztowały jakieś 90 zł i już nie ma ich w sprzedaży. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi