Kovalzky Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam Chciałbym kupić rower używany za około 500 zł. Znalazłem parę ogłoszeń na olx, ale nie wiem co wybrać. Nie znam za bardzo się na rowerach, więc z góry dziękuje za pomoc w wyborze. Może znacie też ciekawe modele w podobnej cenie? Linki: https://www.olx.pl/oferta/rower-kross-crow-fitnes-kola-28c-rama-l-CID767-IDAVe1x.html - KROSS Crow Fitnes 520 zł https://www.olx.pl/oferta/rower-author-basic-sx-rama-19-kola-26-CID767-IDAFtsT.html - Author Basic SX 450 zł https://www.olx.pl/oferta/kross-hexagon-v3-26cal-okazja-CID767-IDAIhwM.html - KROSS hexagon v3 450 zł https://www.olx.pl/oferta/rower-kross-hexagon-v4-18-kola-26-CID767-IDAHzJS.html KROSS hexagon v4 450zł Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Pierwszy Kross, bo ma koła 28 cali i sprzedawca chyba najbardziej z wszystkich chce go sprzedać, gdyż w opisie napisał coś więcej niż "że jest ładny". Tak czy siak przed kupnem obejrzeć i sprawdzić. Odnośnik do komentarza
Kovalzky Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Dzięki za odpowiedź. No tylko minus jest taki, że to szosówka, a ja bym wolałbym bardziej coś bardziej uniwersalnego, żeby oprócz zwykłych dróg można byłoby też pojeździć trochę po lesie itd. Co w drugiej kolejności byś mi polecił? A może się mylę jeśli chodzi o tą szosówkę i warto ją kupić? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 To żadna szosówka. To rower typu cross. Na oko ma pewnie opony o szerokości 32 mm. Pewnie jak w innych crossach, można do niego wcisnąć opony 38-40 mm. Możesz sobie poszukać w necie informacji na temat prześwitu na pony w tym modelu, zapytać sprzedawcy albo po prostu samemu sprawdzić, gdy zobaczysz rower na żywo. Odnośnik do komentarza
Kovalzky Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Na pewno sprawdzę. Paru ludzi mi to mówiło i sam sprzedawca się ze mną zgodził, jednocześnie mówiąc, że jest uniwersalny. A który byś wybrał jako w drugiej kolejności? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Z reszty nie wybrałbym żadnego, bo z opisu nie można się dowiedzieć czegokolwiek tak samo jak ze zdjęć. Odnośnik do komentarza
Kovalzky Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 A tak w ogóle to co najlepiej sprawdzić przed kupnem? Odnośnik do komentarza
Kovalzky Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 (edytowane) I myślisz, że się nada ten kross crow na jazdę też np po lesie i czy warto go kupować? oczywiście jeżeli wszystko będzie sprawne Edytowane 31 Lipca 2019 przez Kovalzky Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 9 godzin temu, Kovalzky napisał: A tak w ogóle to co najlepiej sprawdzić przed kupnem? Wszystko co się da, np: łańcuch, czy się wszystko dobrze kręci, działanie przerzutek i hamulców, czy amortyzator działa. Ogólnie to co jest na wierzchu i da się sprawdzić. Czy da się tym jeździć po lesie? Mam fitnessa bez amortyzacji i jeżdżę nim również po lesie. Nie jest to szczyt wygody, bo nie do tego ten rower jest stworzony. Jednak jeżdżę i żyję. Czy Tobie będzie to odpowiadać? Nie wiem. Na pewno nie będzie to jazda jak na MTB. Czy go warto kupić? Nie wiem. Nie moje pieniądze. Poza tym nie dotykałem tego roweru. Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, MARIUSZZZ napisał: Na pewno nie będzie to jazda jak na MTB. Po ścieżkach leśnych - tak. Na podjazdy/zjazdy usiane całą masą korzeni już nie bardzo się nadaje. Odnośnik do komentarza
Kovalzky Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Jednak decyduje się zobaczyć najpierw tego krossa hexagona v3, myślę że będzie bardziej uniwersalny, a potrzebuje rower głównie żeby raz na jakiś czas se pojeździć, tyle, nie jestem jakimś znawcą itp. A z tego co czytałem ten fitness ma cienkie opony i nie da się za bardzo na nim jeździć na trudniejszych nawierzchniach i trudno z wymianą na większe, więc odpada. Odnośnik do komentarza
FilipEngel Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Ja bym brał pierwszy rower Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi