danield929 Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 198 cm 105 kg wagi Mysle o rowerze pod miasto, asfaltowe drogi roweroowe i normalny asfalt. Budzet tak w okolicach 4000-6000. Aktualnie zastanawiam się nad canyon roadlite 8.0 SL. dobry wybór czy jednak szukać czegoś innego? jakies sugestie? 2 pytanie. Czy opony 30mm będą okej do takiej miejskiej jazdy, drogi rowerowe asfaltowe, krawężnik itd. OD razu uprzedzam nie chce roweru z barankiem. Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Rower fitness na asfalt i ścieżki rowerowe jest bardzo dobry. Na krawężniki już niekoniecznie, tym bardziej przy Twojej wadze. Tak czy inaczej rower, który wskazujesz jest bardzo dobry. Ale ja bym jeszcze dołożył 500zł i kupił karbonową wersje Roadlite CF 7.0. Odnośnik do komentarza
danield929 Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 10 godzin temu, NoOnesThere napisał: Rower fitness na asfalt i ścieżki rowerowe jest bardzo dobry. Na krawężniki już niekoniecznie, tym bardziej przy Twojej wadze. Tak czy inaczej rower, który wskazujesz jest bardzo dobry. Ale ja bym jeszcze dołożył 500zł i kupił karbonową wersje Roadlite CF 7.0. okej, dzieki za odpowiedz. Czyli z oponami 30 może być problematycznie w miescie? Odnośnik do komentarza
ktokolwiek Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Ja jeżdżę czasem po mieście z barankiem na oponach 25 i daje radę. Jak wejdą szersze niż 30 to takie wsadzisz i już. Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Tak jak ktokolwiek napisał, przejedziesz. Ja też na szosówce jeżdżę po mieście (również opony 25mm), ale krawężniki i kostka brukowa na takich oponach nie jest czymś przyjemnym. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi