smalec5 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Powiem ci ze ten 8.0 juz jest bardzo dobry https://www.kross.pl/pl/2019/mtb-xc-femi-line/level-8-0-lady 10.0 lżejszy, carbon Odnośnik do komentarza
robertino1234 Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Właśnie tylko i wyłącznie pod katem carbonu rozważam ten model. Czy jest sens? Czy ten carbon to nic nie warty i lepiej nie zaprzątać sobie głowy carbonem i wybrać aluminium. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Z mojego doświadczenia karbonowe rowery mtb są zaprojektowane pod wyścigi. Czyli są maksymalnie sztywne, żeby straty energii były jak najmniejsze. A czy są wygodne? Te które ja testowałem, niespecjalnie. Więc nie wiem czy byłbym się angażował w karbon do takiego zastosowania. Tym bardziej karbon Krossa, który teraz jest chyba robiony w Polsce. Więc ja osobiście nie. Wolałbym dobre, lekkie alu. Tak wyglądał karbon ambasadora tej marki po zetknięciu z patykiem. Zdjęcie szybko usunął. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi