Karol84 Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Dzień dobry, W zeszłym roku kupiłem rower typu miejski - holender na aukcji internetowej dla mojej Mamy. W zeszłym roku korzystała z niego 2-3 razy. W tym roku po dopompowaniu kół ruszyła ponownie na drogę, zauważyła, że bardzo skrzypi/telepie się tylni błotnik. Rower posiada jedną tylną przerzutkę typu Shimano Nexus (3 biegi). Jak mogę pozbyć się tego skrzypienia, czy wystarczy dokręcić śruby błotnika, czy problem może leży gdzie indziej? Pozdrawiam, Karol "Rowerowy Amator" Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Jeśli to błotnik to jest to mocowanie, ale czy na pewno jest to błotnik a nie coś pod nim to raczej na forum nikt Ci nie powie. Odnośnik do komentarza
Mociumpel Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Jak sam zauważyłeś telepie się błotnik, do odtelepywania blotnikow służy srubkowanie czyli mocne ich dokrecenie ewentualnie sprawdzenie drutów mocujących plus ich wymiana jak są krzywe lub połamane. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi