Skocz do zawartości

tani rower na start 135kg 190cm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Mam dylemat jaki rower kupic na start - aby trochę wytrzymał moje 135kg i 190cm. 

proszę o opinie nt. rowerów z linków które polecił mi znajomy - który będzie dla mnie lepszy.

Mile widziane propozycje z waszej strony.( budżet do 1300 pln) 

Z góry dzięki za pomoc. 

https://allegro.pl/oferta/29-lazaro-core-v1-altus-hydraulika-kaseta-sr-21-7799332085

https://allegro.pl/oferta/2019-mocny-cross-lazaro-integral-v2-men-acera-21-7926255498

Zdaje mi się, że w obydwu przypadkach przekroczysz dopuszczalną wagę, która wynosi zwykle w okolicach 135 kg : rower plus rowerzysta. Może spróbuj dowiedzieć się od producenta czyli Lazaro jak to wygląda w ich przypadku ? W każdym razie jeżeli masz wybierać pomiędzy Lazaro Core na kołach 29 cali a Lazaro Integral 28 cali, to chyba lepszy będzie ten pierwszy. Wyższa i szersza opona 29 cali lepiej się sprawdza przy większym obciążeniu. Dodatkowo w rowerach z kołami 29 cali montowane są zwykle szersze obręcze. Teoretycznie 29er powinien też być bardziej wytrzymały od crossa na kołach 28 cali. Piszę teoretycznie, bo w rowerze za 1300 zł różnie z tym może być.

W tej cenie oprócz używanych miejskich holendrów w wersji męskiej raczej trudno będzie znaleźć rower zdatny udźwignąć Twoje 135 kg w wersji statycznej a co dopiero dynamicznej - po prostu aby znaleźć model, który NA PEWNO spełnia Twoje nadzieje trzeba powertować w instrukcjach obsługi szukając maksymalna nośność przy czym o ile liczba np. 110kg nie daje gwarancji dla 135kg wagi to nosnośc np. 125kg szczególnie dla gorala 29 cali powinna dac rade przy spokojnej jezdzie - ale to raczej mój domysł niz pewnośc. Sam mam ok 105 kg ale Twoja to już sporo ...