Gregor Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam Chciałbym zmienić piasty w Krossie R3 seria to: Piasta tył Joy Tech D142DSE 36otw. tarcza na 6 śrub , Piasta przód Joy Tech D041DSE może ktoś poleci coś lepszego w rozsądnej cenie Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Hej, jesteś pewny, że piasty mają 36 szprych? Pytam, bo na stronie Krossa widzę, że są piasty 32H. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 A nie lepiej opylić te koła i kupić coś lepszego? Ja znam życie to te koła ważą tonę. Za przeplecenie piast zapłacisz pewnie po 50 za sztukę i jeszcze nie wiadomo czy to dobrze zrobią. Ja bym się w to nie bawił tylko poszukał nowych albo mało używanych, dużo lżejszych kół w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza
Gregor Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Czeski błąd 32 szprychy Odnośnik do komentarza
Gregor Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Może i fakt rozejrzeć się za czymś lżejszym i mocniejszym Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 To jest już inna sprawa, że faktycznie wymienisz piasty, a zostaną takie sobie obręcze i szprychy. No i stówka pójdzie na przeplecenie. A tak to sprzedasz te, dołożysz stówkę która by poszła na przeplecenie, dołożysz to co chciałeś wydać na nowe piasty i za 400-500 złotych kupisz już przyzwoity komplet kół. Odnośnik do komentarza
Gregor Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dzięki za info faktycznie lepiej dołożyć i trafić coś lepszego i lżejszego :) Odnośnik do komentarza
ziomek Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Cześć mam pytanie zmieniam piasta w rowerze FORESTER koła mam firmy KENDA . praktycznie już rozkręciłem tylko mam gwint zwalowny i teraz jak mogę rozkręcic go bo zostały mi dwie sruby,kluczem 17 dwa razy rozkręcam i tu jest problem ponieważ sie kreci ma luz czym to można zrobić Odnośnik do komentarza
Jeden Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Mam kłopot z interpretacją Twojego pytania. Co usiłujesz wymienić? Piastę? A może ośkę? Bo żeby wymienić piastę to musisz rozpleść koło ze szprych. Jeżeli próbujesz wymienić ośkę, w której masz zerwane gwinty to wszystko zależy od tego w którym miejscu są one zerwane. Może się okazać w najgorszym przypadku że nic z nią nie zrobisz. I wtedy rzeczywiście pozostanie Ci wymiana piasty. Odnośnik do komentarza
grande1970 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 To jest już inna sprawa, że faktycznie wymienisz piasty, a zostaną takie sobie obręcze i szprychy. No i stówka pójdzie na przeplecenie. A tak to sprzedasz te, dołożysz stówkę która by poszła na przeplecenie, dołożysz to co chciałeś wydać na nowe piasty i za 400-500 złotych kupisz już przyzwoity komplet kół. też myślałem jak ty doradziłeś z tym, że miałem trochę lepsze padło bo koła z gianta (giant revel 29er 0 z 2012) i tez stałem przed wyzwaniem zmieniać piasty czy kupić nowe koła ale że koła na piastach które chciałem to koszt min. 600 zł to kupiłem piastę na przód novatec na maszynach a na tył cmp thruu bolta na 4 łożyskach również maszynowych i na grubszym zacisku bo miałem problem ze sztywnością szczególnie tylnej osi a wymiana ramy nie chodzi w grę. Piasty kosztowały mnie 155 zł (novatec używka), przelecenie kół w sumie kosztowało 60 zł co ostatecznie wyniosło 205 zł. I mam stare obręcze, stare szprychy (2mm) ale w kieszeni zostało 395 zł za co kupiłem parę innych rzeczy. Chcą sprzedać stare pół roku wystawiałem je na olx i jedyne oferty jakie wpływały to 100 zł za oba koła + przesyłka, więc trochę nie zachęcające to było. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi