l.fryziel Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 560 dość wąsko może się wydaje, przestawa z dosc szerokiego 650. Zobaczy się jak będzie sie jeździło. Dzwonek tak pasuje mi i jest super (tylko sam nie powraca :-(.) wiec chyba bedzie nowy kupić. Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 A to nie jest kwestia podkrecenia w prawo lub lewo tej górnej jego części? Teraz używam wersji mini, ale lata temu pamiętam, że można było dzwonki zakręcać i odkręcać, żeby mechanizm chodził ciężej lub lżej. Możesz spróbować, mało roboty, a nuż się uda ? Kiedyś używałam 500mm, ostatnio trafiła mi się 600 i miałam pewne obawy, a w sumie jestem bardzo zadowolona. Przynajmniej tak na miasto, na krótkich dystansach. Ale rozumiem Cię doskonale z tą wymianą jaskółki. Ludzie powiadają, że to najwygodniejsza kierownica świata. Miałam tymczasem okazję jakiś miesiąc temu przejechać się kilka kilometrów na rowerze miejskim - jeszcze na drugi dzień ramiona mnie bolały od tej dziwnej pozycji. Choć to pewnie kwestia doboru odpowiedniego gięcia i szerokości, jak z każdą kierownicą, to jakoś nie tęsknię ? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 W sumie lepsza taka węższa, przy szerokiej nadgarstki są w dość nienaturalnej pozycji, co np. u mnie powodowało ból po 30 min. jazdy (prosta kierownica mtb 72 cm). W tej kierownicy która była oryginalnie nieprzypadkowo jest zrobione mocne gięcie i chwyty ustawione pod dużym kątem. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie no, 72cm to już dla mnie byłoby dużo. Ale pewnie też zależy od szerokości ramion. Mnie w szosie nawet te 2cm za dużo potrafi przeszkadzać i choć w MTB jest z tym nieco lepiej, to na pewno jakaś granica istnieje ? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 No w tych nowych mtb właśnie takie szerokaśne dają, 72mm, a nie mam dużego rozmiaru roweru, raptem 17 cali. Musiałem trochę zwęzić, bo mocno niewygodnie było. Fakt, że tak szeroka kierownica ułatwia jazdę w terenie, ale to już była przesada. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi