l.fryziel Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Cześć, Rowerek zakupiłem jakieś 3 lata temu. Do tej pory w rowerze praktycznie nic nie zmieniłem. Do piero w tym roku niestety jest tam wolnobieg :( a nie kaseta plus łańcuch. Rowerek w pełnym oprzyrządowaniu, dynamo w kole, błotniki, bagażnik tył. Amortyzator tragiczny sprężynowy, plus amortyzowana sztyca siodełka. Osprzęt alivio, Manetki hamulca osobno (V-brake) i przerzutek osobno mocowane (przekręcane). Rowerek jest fajny i nie powiem wygodny w miarę. W tym roku niestety musiałem wymienić wolnobieg i łańcuch. Amor już nie dawał rady i tak samo sztyca podsiodłowa. Widelec wymieniony na stalowy a sztycia siodła na alu. Teraz jeszcze zmianiam tylnia przerzutkę na alivio rd-m 4000. Jeszcze mam plan nie długo zmienić przednia kierownicę na typowa prosta lub lekko zagiętąi tym samym klamkomanetki :) Małym marzeniem jest sztywny system hollowtech na napędzie ale to daleko daleko. Tak wyglada maszynka przed wszystkim Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Mnie się podoba górna rura, fajna na miasto. Ile waży całość? Dynama akurat zazdroszczę, fajna rzecz zwłaszcza o tej porze roku. Dużo jeździsz? Odnośnie HTII pogadaj sobie z @rowerowy365, bo nie wszystko złoto, co się świeci ? Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Zdjęcie Twojego rowerka zostało przez fotosik uznane ze potencjalnie niebezpieczne dla moralności, ciekawe. Może coś w tym jest, jak człowiek zarazi się tą manią rowerową , to nie można się odzwyczaić ☺️ Strona ta zawiera treści erotyczne, przeznaczone wyłącznie dla osób dorosłych. Klikając akceptuj stwierdzasz, że masz ukończone 18 lat i akceptujesz pojawienie się treści erotycznych. Jeśli jesteś osobą niepełnoletnią opuść to miejsce i przejdź do innej kategorii zdjęć. Odnośnik do komentarza
l.fryziel Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Rama tez mi się podoba i rowerek nawet ze względu, że jest przy mały nie chcę go zmieniać. Nie jest mi jakoś specjalnie aż tak nie wygodnie. Trasy głównie dziennie to tak praca dom itp. to tak z 10 km. Czasem lubię wyskoczyć sobie tak na godzinkę gdzie tak 20 km zawsze zrobię. Rower obecnie wazy jakieś 14,5 kg więc nie jest to jakieś monstrum. Choć na lato zastanawiam się zamienić dynamo w kole na doczepiane lampki i tym samym zdemontować bagażnik i inne akcesoria. HTII to tak szczerze z opinii sztywniaka mi się podoba choć nie wymienię szybciej niż mi mój się nie rozleci. Tak się stało, bo nazwa zdjęcia jest "xxxxx" - auto bot wykrył zboczone. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Na przyszłość trzeba nazywać "yyyyyy" ? 14,5kg z dynamem w piaście to całkiem fajny wynik. Choć w sumie zapomniałam o sztywnym widelcu. No, ale tak czy owak na miasto czy krótkie wycieczki raczej nie ma parcia na mniej. Nie wiem, czy demontowałabym te wszystkie dodatki na lato. Wszystko zależy, w jakich godzinach jeździsz i czy ten bagażnik do czegokolwiek jest potrzebny. W każdym razie ja w miejskim wozidełku nie planuję niczego odczepiać, bo nawet w lecie zdarzają się deszczowe dni, a potem kałuże. No i jaki jest sens takiego kroku? Zyskanie kilograma? Dynamo ma jednak tę niewątpliwą zaletę, że odpada wieczna troska o bateryjki. Odnośnik do komentarza
l.fryziel Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Znaczy sie tak. Puki co jest to jedyna maszynka. W przyszlym roku jest chec kupienia 2 takiej juz do treningow itp. Jest dylemat szosa czy mtb.A ten na razie musi starczyc na wszystko i dla tego mysle o demontazu i odchudzaniu aby nim popylac tez w trase. Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Wiesz co, ja pierwszy rok popylania na trasie zrobiłam z błotnikami i bagażnikiem, a pierwsze pół to nawet na oponach 26x1,95 (potem 1,75). Trasy robiłam regularnie powyżej 50km, czasem bliżej setki lub więcej. I powiem Ci, że nigdy potem już takiej formy nie miałam, jak dźwigając ten cały majdan ? A lekka szosa mnie rozleniwiła. Odnośnik do komentarza
l.fryziel Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Powiem tak jak zdobędę po taniości prosta kierownicę i przełożę wszystko na nią i będzie cacy to nawet nie myślę o zmianie roweru. Tylko muszę się jakoś zebrać w sobie. Też czekam aż mi new siodełko przybędzie. Obecne piankowe jest już wyrobione i na dłuższej trasie jest to nie do zniesienia, po godzinie mam dość. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 A konkretnie co to za kierownica ma być? Bo zwykłą aluminiową już za 20zł znaleźć można nową. A na OLX to pewnie jeszcze lepszy interes ? Odnośnik do komentarza
l.fryziel Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Zwykla prosta lub max lekko gieta tylko zapomnialem jaki ma miec rozmiar na mocowaniu. Przy obecnej. Normalnie az same rece pchaja minsie do przoduWysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Do wyboru, do koloru: https://allegro.pl/kategoria/czesci-kierownice-16453?string=Kierownica aluminium&price_to=20&order=m&bmatch=baseline-n-spo-1-3-1123 A na OLX z mocowaniem 25,4 to i za dyszkę można znaleźć ? Odnośnik do komentarza
l.fryziel Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Kierownica kupiona. :) teraz czekać. Aż przybędzie :) Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Super ? Coraz częściej i coraz mocniej wierzę w to, że nie ważne za ile, ważne, jak dobrze dopasowany. Podrzuć fotki, jak już wszystko ogarniesz. Odnośnik do komentarza
l.fryziel Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Tuning zrobiony. Okazala sie za dluga linka przedniego hamulca ale tym zajmę się w przyszlym tygodniu. Wyglada inaczej. Wrazenia to za parę dni. Po krótkiej przejażdżcce chyba lepiej. Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Na jaką szerokość się zdecydowałeś? W tym ujęciu sprawia wrażenie wąskiej. Wygodnie Ci z dzwonkiem po lewej? Ja jakoś zawsze muszę go montować z prawej ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi