lukasz.przechodzen Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jakoś w zeszłym roku Google wprowadziło tę funkcję do swoich map, a ja dopiero jakiś czas temu to odkryłem. Możemy w łatwy sposób udostępnić naszą lokalizację wybranym osobom, gdy np. idziemy pojeździć na rowerze:https://roweroweporady.pl/moja-lokalizacja-jak-udostepnic-ja-rodzinie/ Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Dla mnie najprostszym sposobem było zawsze Endomondo plus włączony transfer danych. Niczego nie trzeba ptaszkować, decydować itp. poza tym, gdy na samym wstępie określamy, czy chcemy, by mapy treningu były udostępniane. Potem za każdym razem po prostu włączasz i jedziesz, a wszyscy znajomi za darmo i na żywo mogą nas śledzić. Danych pobiera symboliczną ilość, baterii także, jeśli wyłączymy ekran. Ale ja jakoś Google nigdy nie darzyłam sympatią ? Tak na marginesie nie mają teraz podobnej funkcji nowe Garminy łączące się z telefonem? Czy ta wymiana informacji działa jedynie między licznikami? Ktoś wie? Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Hmmm... wolałbym jednak ograniczyć informację o mojej lokalizacji do wybranych osób ? Ale może i coś takiego da się zrobić w Endomondo. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 No, bo wszystko rozbija się o to, ilu ma się znajomych ? Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 A jak to jest w Endomondo ze znajomymi? Jakoś się ich dodaje? Czy z automatu się wgrywają i pokazuje wszystkim w pobliżu że jadę? Pytam, bo dawno temu się zarejestrowałem więc może jeszcze mam konto... A na jak jestem na wyjazdach to chętnie podzielę się z małżonką, w jakich krzakach się zaszyłem na noc ? Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Nie, nie. Sam ich dodajesz. A potem chyba nawet możesz wyrzucić ? Tak że możesz założyć nowe konto, żona swoje, dodać ją do znajomych (albo wręcz dać jej swoje dane logowania, bo chyba tak też będzie to działało) i już. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi