SaintSinnerPL Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Witam . Musze zaopatrzyć się w hamulce hydrauliczne na tył. Pytanie jakie najlepiej wybrać do 250 zł. Myślałem nad shimano deore m6000 albo M596. Które z nich polecacie a może wybrać całkowicie inne? Z góry dzięki za pomoc ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Deore złe nie są. Zależy od wagi i terenu. Mojego młodego, 60kg z tarczą 160 z przodu i 140 z tyłu, wyhamowywały. Mnie już niekoniecznie. Ale nie próbowaliśmy z większymi tarczami. Moje SLX w górach z tarczą 160 przy moich blisko 90 kg były ciut za słabe. Z tarczą 180 z przodu i 160 z tyłu w pełni wystarczające. Na tył to chyba nawet Alivio wystarczą. Przód ważniejszy. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Poszedłbym w SLX-a, czyli półkę wyżej niż Deore:https://allegro.pl/shimano-hamulec-slx-br-m7000-tylny-180p-s-1550mm-i7631431157.html Do tego sensowna tarcza, co najmniej Shimano SM-RT66, o średnicy tak jak napisał Jacek, im cięższy jesteś, tym większej. Do MTB nie wchodziłbym w 140 mm, chyba, że jesteś juniorem ? 180 z przodu i 160 z tyłu to najrozsądniejsze minimum. Chyba, że jeździsz bardzo ostro i ważysz sporo, to myślałbym nad 180 z tyłu. PS Chyba, że do DH, to jeszcze większa tarcza, ale tam nie takie hamulce ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi