Robak Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Witam, Poszukuje roweru w kwocie do 4000zł (+ - 500zł). Jazda w terenie, drogi szutrowe, leśne duktu w mazurskich lasach. Odcinki od 30 do 70km. Od czasu do czasu może jakieś zawody w Maratonie np. Mazovia. Pierwsza opcja była Merida big nine 500 ale w miarę jedzenia apetyt rośnie. W chwili obecnej mam kilka typów: Cube Atention Acid Focus Black Forester Cube Atention SL Kelly’s gate 70 90 Merida big nine 500 lite Może macie jakieś swoje propozycje. Jeżeli jesteście w stanie w jakiś sposób pomoc koledze to z góry wielkie dzięki . Odnośnik do komentarza
MIchalG Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Miałem podobny dylemat z trochę mniejszym przecialem cenowym. Osobiście wziąłbym Attentiona SL, ale jednak już nie chciałem aż tak naginać budżetu ;) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Kellys Gate jako jedyny ma dwie sztywne osie i w zasadzie brak słabych stron, może oprócz wagi ramy. Ktoś znalazł też bardzo fajnego Cube Reaction Pro w dobrej cenie. Zobacz ten wątek:https://roweroweporady.pl/f/topic/4126-mtb-ht-na-maratony-do-4000zl/?hl=%2Bkellys+%2Bgate+%2Bsztywne+%2Bosie&do=findComment&comment=34269W zeszłym roku można było znaleźć bardzo fajny Specialized Epic HT 2017 za 5600 na sztywnych osiach i Rebie. Może gdzieś jeszcze mają. Odnośnik do komentarza
Robak Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Ok, dzięki za info. W oko mi wpadł jeszcze Kelly’s gate 90 za około 4000zl. Czy to jest równie dobra opcja jak gate 50/70? Specialized trochę przy drogi. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Wszystkie Gate od 50 w górę to dobra opcja. Gate 90 bardzo porządny. Odnośnik do komentarza
Robak Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ok dzięki za info. Idę na przymiarki. Odnośnik do komentarza
Robak Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Padło na Kelly’s gate 90. Dam znać po pierwszych jazdach. Odnośnik do komentarza
creez Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Siema Robak, jaki wzrost twoj i jako rozmiar dobrales tez jestem przed zakupem roweru i mam dylemat miedzy x calibre 9 a gate 90 daj znac jak wrazenia, pozdro. Odnośnik do komentarza
kicaj Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Hej @robak Dasz namiary, gdzie dostałes Gate 90? Rozważam jeszcze Gate 50/70 (bo takie sa u mnie w miescie) ewentualnie zastanawiam sie nad Giantem Talon 0 29er. Jakies opinie o Giant? Odnośnik do komentarza
creez Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Wie ktoś czy Merida big nine 800 ma sztywna os ? Odnośnik do komentarza
Robak Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Hej, Kelly’s gate 90 udało mi się coś złapać w sklepie internetowym. Z tego co mi wiadomo to była ostatnia sztuka. Po pierwszych 300km, hmm, bajka. Żaden podjazd nie jest problemem, przełożenia Ok. Amortyzator super. Trochę siedzisko nie takie. Wcześniej miałem Krossa Hexagon R3i nie ma czego porównywać. Wczoraj w terenie pierwsze 70km w fajnym tempie. Nic tylko jeździć.Rowerek polecam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi