Skocz do zawartości

czy endomondo może zmierzyć średnie tętno?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy endomondo w trybie premium  może zmierzyć średnie tętno? oczywiście przy użyciu pulsometru na klatkę piersiową. Gdyż chciałbym wyznaczyć swój próg mleczanowy...

Opublikowano

Bez premium przecież takie coś podaje. Tylko nie na wybranym odcinku, tylko z całego treningu. Ale i na to jest sposób - wystarczy zarejestrować całość, potem ewentualnie eksportować plik gpx, edytować (zostawiając jedynie te interesujące nas 20 minut) i wgrać go z powrotem do Endo.

Opublikowano

aha, bo właśnie planuję zakup pulsomteru tylko niewiedziałem czy w endmondo jest właśnie tego typu opcja, bo jest jeszcze możliwość żeby nie eksportować gpx......tylko aktywować trening w endomondo już po 10 minutach tej właściwej rozgrzewki i wtedy poda średnie tętno z 20 minut pomiaru, dobrze myślę?

Opublikowano

Tak, tak też oczywiście można. Zaproponowałam bawienie się z plikiem gpx, bo dla mnie to rozwiązanie praktyczniejsze, niż rozpraszanie się podczas testu. Ale może zbyt poważnie do niego podchodzę ;)

Ta wartość to żadna opcja. Po prostu taka informacja (podobnie jak tętno max) pojawia się przy każdym treningu, w którym zarejestrowano puls.