Gawel458 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zamierzam kupić tylnią przerzutkę ze sprzęgiełkiem ale nie wiem jaką wybrać? Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 W przypadku shimano sprzęgiełko zaczyna się od deore 10rs, nie wiem jak masz aktualnie napęd. 10rz shimano jest kompatybilne tylko z manetkami 10rz i może 11rz. Nie wiem jak sytuacja wygląda w sram i u innych producentów. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Klasyczne sprzęgło jest o ile mi wiadomo tylko w Shimano. W modelach od Deore M6000 wzwyż. Jeśli chodzi o SRAM to jest ono zupełnie inaczej zbudowane ale jest. Na pewno w GX, czy w niższych modelach to nie wiem. Przerzutka musi być generalnie tej samej firmy co manetki i na tyle samo biegów Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 https://www.sram.com/sram/mountain/technologies/roller-bearing-clutch Odnośnik do komentarza
Nath147 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Jednak jest pewnie sposób. Podobno są osoby które do przerzutki M6000 dają manetkę od Sram 8/9rz. Uciąg linki wtedy jest bardzo podobny i ma to prawo działać. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Mozliwe ze to bedzie dzialac. Natomiast trzeba sprawdzic uciag przerzutki i skok manetki. Dadza one pewna liczbe w mm. Musi ona byc rowna grubosci koronki kasety wraz z dystansem. Wszystkie te tabele sa gdzies na blogu arts cyclery ale nie mam linka pod reka Sent from my SM-T360 using Tapatalk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi