Wero Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Cześć. Poszukuję roweru dla siebie (kobieta, 25 lat, 175 cm wzrost) głównie do dość częstej jazdy po mieście i leśnych drogach, czasami, ale na razie bardziej sporadycznie nie wykluczam amatorskich wyścigów. Dlatego zależy mi na dość dobrym osprzęcie i żeby rowerek był możliwie najlżejszy - oczywiście w miarę możliwości w tym przedziale cenowym - budżet którym dysponuję to kwota do około 3000 zł, ewentualnie dwie/ trzy stówki więcej ale to już max. Co myślicie o takiej Meridzie? https://www.ceneo.pl/47248191 Jakie inne rekomendacje byście dali? Dzięki! Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Niezły rower. Sugeruję rozmiar 17,5 jeśli nie masz nóg dłuższych niż moje. Ja mam 175, przekrok 84. Alternatywnie: Cube Attention SL Rose Count Solo 1 i 2, Focus Black Forest LTD, Ghost Tacana X6 Trek X-Caliber 8Canyon Grand Al 5.0Kellys Gate 50 Spokojnie mogą być modele 2017 jeśli znajdziesz. Na wyścigi najlepszy byłby Merida Big Nine 500 Lite ze sztywnymi osiami i niższą wagą ale raz że kosztuje 4k a dwa że praktycznie już nie do dostania w rozmiarze 17,5. Odnośnik do komentarza
Wero Opublikowano 7 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Niezły rower. Sugeruję rozmiar 17,5 jeśli nie masz nóg dłuższych niż moje. Ja mam 175, przekrok 84. Alternatywnie: Cube Attention SL Rose Count Solo 1 i 2, Focus Black Forest LTD, Ghost Tacana X6 Trek X-Caliber 8 Canyon Grand Al 5.0 Kellys Gate 50 Spokojnie mogą być modele 2017 jeśli znajdziesz. Na wyścigi najlepszy byłby Merida Big Nine 500 Lite ze sztywnymi osiami i niższą wagą ale raz że kosztuje 4k a dwa że praktycznie już nie do dostania w rozmiarze 17,5. @jajacek - dzięki! Przejrzałam propozycje od Ciebie. Najbardziej przypadł mi wstępnie do gustu Cube Attention SL i Trek x-caliber 8. Jednak zarówno z tymi jak i z pozostałymi jest trochę problem z dostępnością, zwłaszcza w moim budżecie czyli te około 3000 k, ewentualnie z hakiem. A co myślisz o Treku X-Caliber 7? Oraz z ciekawości - w kilku punktach polecali mi Kross Evado 6.0 - wiem, że to chyba (?) niezły rower cross z przedziału do 3000 k, ale czy w kontekście mojego zapytania jest sens w ogóle brać go pod uwagę? Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Evado to rower crossowy, wycieczkowy. Trekking bez błotnik ów i bagaznika Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Od marki Kross generalnie trzymałbym się z daleka. Z różnych przyczyn, głównie geometrii i jakości. Kross Evado jest, jak napisał kolega, rowerem trekkingowym nie nadającym się do jazdy terenowej. Mój kolega w którego sklepie zaczęły się wyprzedaże rocznika 2018 ma mi dać znać co ma za ok. 3k z Meridy i Kellysa. X-Caliber 7 słaby rower. Odradzam. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Info od kolegi: Merida Big Nine 500, 3000 złhttps://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/hardtails/cross-country-marathon/2018/big-nine-500-9130.html Kontakt: Gorczewska@legion-serwis.com.pl Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Wow! Fajna cena! Odnośnik do komentarza
Wero Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 @jajacek - dzięki wielkie! Rower już jest u mnie :) Super się złożyło :) Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Gratulacje! Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Super! Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 I jak wrażenia po kilku przejażdżkach? Jeżeli wątek jest nadal aktualny to daj znać na forum z czystej ciekawości, czekamy na twoją odpowiedź :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi