PiotrBiernacki Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie wiem czy to odpowiednie miejsce na ten watek ale niech juz bedzie. Zamierzam kupic kamere sportowa i mam dylemat ktora z tych dwoch wybrac. Interesuje mnie jedynie jakosc obrazu. Moze ktos z Was mial do czynienia z nimi obiema ? Filmy na YT nic nie mowia bo na niektorych lepiej wypada sony na innych gopro. Pomocy. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Na grupie Rowerowo Official Team na FB jest paru chłopaków mających GoPro 6. Jakość rewelacja. No i pełna gama uchwytów rowerowych. Odnośnik do komentarza
PiotrBiernacki Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Jak ogladam filmy porownujace te kamerki to chyba jednak sony bardziej do mnie przemawia. Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Na kamerach się co prawda nie znam, ale znajomy ma go pro najnowsze i mówi, że rewelacyjnie mu się spisuje. Widziałem filmy z jego wypadu narciarskiego, faktycznie dobrze to wygląda. Zresztą wiele osób kręcacych sportowe filmy używa go pro, wiadomo że po części to marketing, ale gdyby się te kamery nie sprawdzały, to nikt by ich nie używał. Ten rynek jest dość wąski nie licząc beznadziejnych kamerek z CHRL. Patrz też na ceny i dostępność akcesoriów (zwłaszcza baterii, ale także standów, obudów, mocowań). Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Spojrzałem na to Sony. Nawet kiedyś rozważałem zakup. Mam starszą kamerę Contour i Xiaomi Yi. Yi ma zaletę że jest nieduża i jest do niej multum uchwytów pasujących też od GoPro. Ale wadę że jest kiepska jakość i przez brak wyświetlacza nie wiadomo ile zostało baterii, co nagrywa i na jakich ustawieniach. Ciągłe łączenie z telefonem, nie wchodzi w grę na wycieczce z grupą bo nikt nie będzie czekał nie wiadomo ile aż ktoś poustawia kamerę. Więc dla mnie Sony ze z względu na problemy z montażem i brak LCD, kompletnie nie wchodzi w grę. Odnośnik do komentarza
PiotrBiernacki Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Gopro to klasyka. Powiedzialbym nawet ze ikona kamer sportowych. Jednak sony ma tez spore grono zadowolonych uzytkownikow. Mocowania itp to zaden problem bo na allegro mozna tanio dostac do sony. Brak wyswietlacza nie stanowi dla mnie problemu bo w zestawie jest dolaczony pilot. Obie kamery maja problem ze sparowaniem z telefonem. Dotykowy wyswietlacz w gopro lubi sie przyciac. W nocy lepiej radzi sobie sony np poswiata latarni jest zolta a nie jak w gopro zielona. Sony ma lepszy mikrofon ale przy wietrze slychac szumy. Gopro lapie wiecej szczegulow ale kolory sa przesycone. Po obejrzeniu kilkudziesieciu filmow porownawczych na YT mam wrazenie za w pewnych warunkach lepiej radzi sobie sony w innych gopro. Wygoda uzytkowania jest dla mnie drugoplanowa. Chyba bede musial rzucic moneta :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi