Adrian264 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Witam, mam problem a właściwie zgubiłem śrubki do mocowania haka do ramy rozmiar (M5x15mm) gdzie najszybciej bym ją znalazł (np jakas zabawka) cokolwiek, wszelkie propozycje, opinie w komentarzu https://goo.gl/images/sKufWn chodzi mi o te właśnie srubki Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Nie lepiej kupić hak przerzutki ze śrubami? Koszt z przesyłką 25zł, zyskasz zapasowy hak (ponoć część podatna na uszkodzenia), zamiast wywalać kasę w jakieś zabawki. Zresztą same śrubki też na Allegro powinny być. A jak potrzebujesz prowizorkę na już, to możliwe że zwykła z łebkiem podejdzie. Odnośnik do komentarza
Adrian264 Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Dziena Odnośnik do komentarza
janciowodnik Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Nie lepiej kupić hak przerzutki ze śrubami? Koszt z przesyłką 25zł, zyskasz zapasowy hak Nie lepiej kupić nowy rower, zamiast naprawiać dętkę, jak złapiesz kapcia? :D Zwykłe śruby M5. Mogą być na imbus, ale nie muszą. Mogą być dłuższe. Wtedy je obetniesz tak, żeby wystawały 4-5 mm, nakręć nakrętki i wtedy na pewno ich nie zgubisz. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 A nie przesadzasz trochę? ;) Nie każę mu kupować przerzutki czy nowej ramy (a co!), tylko powtarzam po Jacku, że jedną z bardziej podatnych na uszkodzenie części jest hak. Co jak co, ale 25zł kontra kilka złotych za śrubki nijak ma się do kupowania roweru za przeszło tysiąc, dwa czy więcej zamiast dętki za 10zł. Idąc natomiast Twoją metaforą - namawiam go do kupienia nowej dętki za 10-15zł zamiast kupować łatki za 5zł i to w dodatku na kilka dętek. A właściwie to nawet nie namawiam - poradziłam, a zrobi, co zechce. Mnie wszystko jedno ;) Odnośnik do komentarza
janciowodnik Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Oczywiście, że przesadzam :D Chyba masz rację, że współczesne haki są podatne na uszkodzenia. Czytałem już gdzieś o tym. Jestem szczęśliwym posiadaczem stalowego haka na 1 śrubę. Nic mu się nawet nie stało, jak poprzedni właściciel go wygiął, bo mu przerzutka nie chciała ogarnąć 7 rzędów :D. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi