Cuksi Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Witam przejdę do sedna sprawy. Tylni hamulec strasznie skrzypi i nie hamuje. Jak na filmiku. Jest to dość ekstremalny pisk. Dodam,że zrobiłem już następujące czynności - Odtłuściłem klocki, tarcze 3x, benzyna ekstrakcyjna, alkohol przemysłowy, papier ścierny. - kupiłem nowe klocki chodź rower ma przejechane 900 km - wymieniłem olej w układzie hydraulicznym - wymieniłem mocowanie koła na imbusowe, zdawało mi się, że problem jet w luzach koła. Jednak to nic nie dało - regulacja hamulców też nie pomogła, tarcza jest prosta i nie ociera o nic. Koło się kręci w miarę bez oporu. Proszę o pomoc i rady. Jeśli macie jakieś propozycje napiszcie. Wszystkie sprawdzę . Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Przypomina mi dźwięk jaki miałem w moich zaciskach Shimano. U mnie uszkodzone były uszczelki tłoczków. Potrzebna była wymiana zacisków. Jeśli jest to Shimano to ma 2 lata gwarancji i trzeba reklamować. Ok. 10% zacisków Shimano ma tego typu uszkodzenia. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Zatłuszczone klocki. Stawiam na przeciekające uszczelki. U mnie było to samo i wymieniłem zaciski. Dobrą metodą na odtłuszczanie tarcz i klocków jest dokładne umycie ich płynem do naczyń, a potem wypalenie nad gazem, potem można przetrzeć delikatnie papierem ściernym. U mnie to działa jak się czasem zasyfią. Ale uwaga - nie wypala się żywicznych. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi