IgorK Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Witam, posiadam korbę Alivio 3rz z suportem Octalink. Podczas mocnej jazdy pod górkę słychać trzaski - łożyska suportu kwalifikują się do wymiany. Czy wymiana łożysk jest możliwa w tych suportach? Nie znam modelu ale to pewnie jakieś Shimano. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Pewnie są jakieś metody rozebrania takiego suportu, ale co do zasady są one nierozbieralne. No i jeżeli ma już swoje lata, to kupiłbym mimo wszystko nowy, zwłaszcza, że najtańsze zaczynają się od 40 złotych. Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 1 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Zmieniłem na Deore FC M-590. Zamówiłem przez internet ale w paczce brakowało jednej podkładki i zatyczki. Mufa ma 68mm szerokości. Czy jeżeli dwie podkładki (razem 5mm) dałem pod prawą miskę (strona korby) i zmontowałem oraz nie wkręciłem zatyczki to odbije się to na trwałości? To jest rower MTB. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Te podkładki jednak po coś są :) Jeżeli jej nie miałeś, to niech Ci sklep dośle. A pisząc o zatyczce, myślisz o tym plastiku, którym łączy się obie części suportu? Też wolałbym jednak, żeby to się w ramie znalazło. Niech sklep nie robi jaj, tylko dośle. Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 2 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Dokładnie tak. Kupiłem w Decathlon, wysyłka kurierem. Cena atrakcyjna bo 250zł wraz z przesyłką. Normalnie kosztuje ponad 300 + wysyłka. Odnośnik do komentarza
PawelT Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 250pln z suportem czy bez? Odnośnik do komentarza
IgorK Opublikowano 3 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Z suportem. Tyle że nie dosłali zatyczki i jednej podkładki. Złożyłem reklamację i czekam na jej rozpatrzenie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi