jajacek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 http://mtb.ubiqyou.com/ Polecam jako punkt startowy Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ja jeżdżę na niższym niż wyliczone. Podaje mi na przód 2 na tył 2.1, a jeżdżę na 1,7 i 1,9 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dlatego piszę że punkt startowy, szczególnie dla tych, którzy nie wiedzą na jakim ciśnieniu jeździć. A takich jest mnóstwo. Ludzie jeżdżąc na MTB kompletnie nie zdają sobie sprawy że trzeba bardzo obniżyć ciśnienie i że jest ono kluczowe dla przyczepności. Piszą że pompuja tyle co producent podaje na oponie. Jechałem niedawno z trzema chłopakami z jakiegoś klubu MTB i wszyscy mieli ponad 3 bary! Ja na oponach 2,3 mam 2.0-2.2 z tyłu 1,8-2.0 z przodu. Jak wybiorę z menu "very experience rider" którym absolutnie się nie czuję to podaje mi przy 85 kg 2.1/2.0 więc bardzo blisko. Nie wiem co o tym sądzisz ale ja staram się tył zawsze pompować tak żeby ni dobić do obręczy na korzeniu czy krawężniku. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 To co podałem wyżej mam w góry :D W Bieleniaku śmigam nawet na 0,9 - 1, czyli na miękko. Po prostu tu się nie boję, że rozwalę opnę na niskim ciśnieniu. W górach to co innego, łatwo złapać kapcia na miękkiej gumie dobijając obręczą. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 A co to Bieleniak? Ja zimą pompowałem niewiele ponad 1 żeby mieć lepszą przyczepność na śniegu. Ale na suchym przy tym ciśnieniu bym dobił. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Lasek bielański :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi