yogifoto Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam Mam zamiar zmienić opony. Mam rower typy cross opony w tej chwili http://allegro.pl/opona-schwalbe-smart-sam-700x35c-28x1-4-op55-i6880643909.html chce zamienić na https://allegro.pl/kategoria/czesci-opony-i-detki-251493?string=28x1.40%20700x35c%20&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-spo-1-5-0511 Większość tras pokonuje po asfalcie Dobry wybór? jakieś inne propozycje ? Odnośnik do komentarza
slawros Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Nie wiadomo bo pod tym linkiem jest kilkadziesiąt pozycji z dętkami włacznie. SemiSlick jak np CX Comp. Miałem też Kenda Kwick (cięższe i bez wkładki ale spoko, nie wiem czy są takie cienkie). Mozna i slick jeśli rzadko bedzie offroad lub po miękkim podłożu. Odnośnik do komentarza
yogifoto Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 http://allegro.pl/28x1-40-700x35c-opona-schwalbe-marathon-plus-tour-i6869057667.html oczywiscie chodzilo mi o te opone. Źle skopiowałem link :D Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Marathony to już legendarne opony, ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę że ważą prawie drugie tyle co twoje obecne. Jak dla mnie Smart Samy to jedne z lepszych semi-slicków, szybko na asfalcie a i po lesie dają radę. Jeśli szukasz czegoś typowo pod asfalt to albo coś podobnego do zaproponowanych już CX Comp lub typowe slicki . Odnośnik do komentarza
yogifoto Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Marathony to już legendarne opony, ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę że ważą prawie drugie tyle co twoje obecne. Jak dla mnie Smart Samy to jedne z lepszych semi-slicków, szybko na asfalcie a i po lesie dają radę. Jeśli szukasz czegoś typowo pod asfalt to albo coś podobnego do zaproponowanych już CX Comp lub typowe slicki . A jeśli sam byś miał kupić Smart-Samy to jaką byś wybrał bo ceny są od 50 do 150zl. Mógłbyś coś doradzić 28x1.40 700x35c hs367 37-622 Kupiłem rower używany z takimi oponami. Przy samej feldze odrywają się nitki i porobiły się wybrzuszenia Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 To zależy czego oczekujesz wersja drut w podstawowej mieszance i ochronie antyprzebiciowej, czy wersja zwijana i więcej bajerów typu podwójna mieszanka gum, podwojona ochrona antyprzebiciowa itd. Ja w crossie jeździłem na 28x1.75 w wersji drutowej, tej podstawowej i było ok. Może miałem farta ale obywało się bez przebić. Odnośnik do komentarza
Cezary Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Od kilku m-cy jeżdżę na Schwalbe G-One. REWELACJA. Na asfalcie bardzo lekko, w lekkim terenie (drogi gruntowe) dają radę. Oczywiście w trudniejszy teren nie ma co się pchać. Bliżej im do szosówek niż do terenówek. Jest i mankament - cena. Nie są najtańsze. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi