Pantheist Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Witam. Dzisiaj przyszły do mnie nowe opony Continental GP 4 season. Postanowiłem je samemu założyć,bo to nic trudnego,a koszta robocizny w Holandii są cholernie drogie. Ale... Utknąłem na tym momencie. Od razu mówię,że nie mam łyżek do opon. Opona jest sztywna jak cholera w tym miejscu i nawet w rękawiczkach mam już odciski. Zna ktoś jakieś "domowe sposoby" jak założyć oponę w tym miejscu? Chciałbym sam wymienić obie,bo potem oddaje je do centrowania. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Bez łyżek możesz nie dać rady. Możesz zwilżyć ranty płynem do mycia naczyń i spróbować ręcznie ale niektóre opony tak mają że są cholernie ścisłe Odnośnik do komentarza
Pantheist Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Zacząłem naciągać do zewnątrz w rękawiczkach na siłe i jakimś cudem weszła. Teraz spróbuje z drugą... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Fajnie, że Ci się udało. Ja ostatnio nawet z łyżkami miałam problem, a wyglądało to tak samo jak u Ciebie. Na domiar umęczona, ale szczęśliwa poszłam spać, a na drugi dzień rano czekała mnie przykra niespodzianka w postaci kapcia, bo dętka się mi przycięła pierwszy raz w życiu :/ Tak więc bądź czujny ;) Odnośnik do komentarza
Pantheist Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Obie wczoraj wieczorem założyłem,lekko nie było. Napompowałem trochę,dzisiaj rano kontrola była,wszystko w porządku. Teraz tylko na centrowanie trzeba się umówić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi