mikoxor Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Witam, poszukuję używanego lub najlepiej nowego kasku full face do kolarstwa gorskiego i downhillu. Kwotę którą mogę przeznaczyć to +/- 200zł. Zależy mi aby kask był dobrze wentylowany i dobrze chronił. Obwód głowy to 53-55. Patrzałem na kask nexa ale nie ma mojego rozmiaru :/ liczę na pomoc w wyborze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Diodek Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Niestety nie pomogę w kwestii kasku ff, lecz moja rada jest taka abyś nigdy nie kupował używanego kasku. O ile z pianką, czy innym tworem co jest w środku i dostosowuje się do Twojej głowy, można jakoś przeboleć (chociaż powątpiewam aby Ci się idealnie ułożył). Tak ważniejsze jest aby pamiętać że niektórzy mają różne choroby skórne, które podczas styczności ze środkiem kasku po prostu przechodzą na niego. Jeżeli już naprawdę chcesz pchać się w używki, to tylko i wyłącznie od znajomych których dobrze znasz. W innym przypadku to loteria czy z kaskiem nie dostaniesz "gratisu". Odnośnik do komentarza
mikoxor Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 hmm dziękuję za odpowiedź. Najwidoczniej będę musiał jeszcze trochę dołożyć i kupić nówkę :/ Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Do tego w kwestii używanych kasków dochodzą jeszcze problemy z mikropęknięciami, które nie są widoczne gołym okiem, ale obniżają efektywność kasku w czasie wypadku. Odnośnik do komentarza
mikoxor Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 a za 300zł jakieś godne propozycje? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Zgadzam się z przedmówcami. Kupno "używki" niesie ze sobą spore ryzyko. Jeśli chcesz dobry kask full-face, to być może wyniesie Cię to trochę więcej, ale zapewne warto zainwestować. Taki sprzęt ochroni Twoją czaszkę i szczękę podczas wędrówek na szlaku. Pamiętaj tylko, że cena to jedno - sugerować należy się paroma istotnymi sprawami. Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 https://kaski.com/pl/c/KASKI-DOWNHILL-FULLFACE/38/1/default/3 Odnośnik do komentarza
Inbike Opublikowano 10 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Akurat kupno używanych akcesoriów czy odzieży na rower zawsze niesie za sobą ryzyko, lepiej poczekać i do łożyć do czegoś nowego co masz chociażby na gwarancji producenta. Dodatkowo w kasku dochodzą wspomniane wyżej mikropęknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi