Fandango Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Witajcie, Prośba o wasze zdanie na temat 2 pojazdów. Scott Sub Cross 20 czy Giant Roam 0. Dlaczego te modele? Z informacji jakie uzyskałem są to modele do których można włożyć opony 1,90 a w Scocie podobno nawet 2.0 (info ze sklepu Scota w Warszawie) jest to dla mnie dość istotne w kontekście użytkowania roweru. Miałem okazje przejechać się na obu wokoło sklepu. Scott bardziej sportowa, dynamiczna pozycja, Giant ciut jak by sztywniejszy i miejski. Jakie macie zdanie na temat obu pojazdów bo wybór trudny. Dzięki i pozdrawiam. https://www.scott.pl/produkt/469/2760/Rower-Sub-Cross-20-Men/ https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-0-disc Odnośnik do komentarza
Shadowlele Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Scott ładniejszy ale Giant ma lepszy osprzet ;) Pamietaj o dobrym wyborze rozmiaru roweru Odnośnik do komentarza
Fandango Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Tak, jestem między rozmiarami. 185cm wzrostu. Scott ma krótkie ramy więc XL jest ok, L zdecydowanie za mała. W Giancie z kolei L (podobno to 20-tka) Odnośnik do komentarza
Shadowlele Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Giant i jego rozmiar L to 19 cali czyli na osoby pomiedzy 180-188 cm wzrostu. Mam rower Giant tyle ze mtb xc w rozmiarze L a moj wzrost to 185 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Do Specialized Crosstrail można włożyć opony 2.0 cala jakby co. Odnośnik do komentarza
Classiccity Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Nie lepiej przetestować zarówno Gianta jak i Scotta? na moje oko Giant ma lepszy osprzęt, więc i komfort jazdy powinien być na wyższym poziomie w porównaniu do Scotta. Pomijam kwestie wyglądu bo przecież tak na dobrą sprawę to tylko rzecz naszego gustu. Odnośnik do komentarza
TataMarcela Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 sam się zastanawiam nad jednym z tych rowerów, tyle że spokój mój mąci jeszcze Cube Cross... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi