lukasz.przechodzen Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 W tym wpisie odpowiedziałem na pytanie czytelnika bloga, który ma problem z przegrzewaniem się, na intensywnych, górskich podjazdach.Ale myślę, że każdy może z tego co napisałem skorzystać :)https://roweroweporady.pl/jak-sie-ubrac-na-rower-aby-sie-nie-przepocic/ Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 To ja podam przykład z innej dyscypliny sportowej. Profesjonalni narciarze biegowi mają na sobie cienki kombinezon i plastron (na dużym mrozie jeszcze bieliznę termiczną). Mężczyźni są w stanie w technice dowolnej pokonać trasę 50km ze średnią prędkością rzędu 28-30km/h (ja mam problem, żeby tak szybko pojechać na rowerze...). Na zjazdach mają prędkości przekraczające 60km/h. Przypominam, że rzecz się dzieje na ujemnych temperaturach. Nie mają kurtek, pelerynek i żadnych tego typu wynalazków. Pan Włodzimierz przesadził z ilością warstw... Przy temperaturze 17 stopni Celsjusza krótkie spodenki i koszulka w zupełności wystarczą, tym bardziej na wymagającym podjeździe (na zjazd można założyć ewentualnie wiatrówkę). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi