Hrotger Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Witam, mam korbę FC-M361 i wywaliłem z niej najmniejszy i największy blat zostawiając tylko środkowy. Z tyłu mam kasetę 7-rzedową SRAM PG730. Pytanie teraz jaka powinna być prawidłowa linia łańcucha, ewentualnie jak to się oblicza itp. Czy jeśli muszę przesunąć blat na prawo od ramy to potrzebuje szerszego supportu czy można użyć do tego celu jakiś podkładek? Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Cześć, moim zdaniem, tak na chłopski rozum, tam nie ma co zmieniać. Środkowa tarcza powinna być domyślnie ustawiona tak, aby obsługiwała wszystkie przełożenia. A jak zdejmieszprzednią przerzutkę, to łańcuch już nie będzie o nią ocierał i hałasował na skrajnych przełożeniach. Odnośnik do komentarza
ghost985 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Popieram. Po demontażu skrajnych blatów środkowy nie zmieni przecież swojego polożenia więc jeśli nie zmieniałeś korby (choćby nawet samych ramion) linia dla korby fcm 361 pozostaje taka sama. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi