seniu Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Hej, Macie może jakiś pomysł jak rozbroić zniszczoną śrubę sterową. Poprzedni właściciel nie używał chyba imbusów i zmiażdżył chwyt śruby. Będę wdzięczny za każdy pomysł. http://imgur.com/a/0W7W7 Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam. Może naciąć wzdłuż brzeszczotem śrubę i kapsel, zrobi się rowek na śrubokręt lub inne narzędzie. Ewentualnie mniej inwazyjnie, nawiercić małym wiertłem, dwa przeciwległe końce śruby (zrobić dwa małe wgłębienia) tak aby uzyskać "podparcie" dla płaskiego śrubokręta. Odnośnik do komentarza
Pucko Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Spróbuj kluczem imbusowym jak będzie przeskakiwał to może spróbuj torxem a jak nie pójdzie tak po dobroci to weź imbusa niech Ci go ktoś napika czyli przyspawa do śruby i wtedy na pewno pójdzie. Inne pomysły nie przychodzą mi do głowy. Ja przynajmniej bym tak zrobił i oczywiście jak odkręcisz śruba w złom i założyć nową tylko przeczyść w środku wszystko bo może być zardzewiany środek. Odnośnik do komentarza
cybul22 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja takie śruby odkręcam kluczem TORX. Klucz musi być rozmiar większy niż imbus, wbijamy go w śrubę i odkręcamy. U mnie zawsze działa Odnośnik do komentarza
seniu Opublikowano 5 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Hej, Udało się wbitym torxem także na całe szczęście mało inwazyjna metoda. Dzięki bardzo za pomoc!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Tak na marginesie, to uwielbiam takich domorosłych Januszy-mechaników, którzy gdy nie mają pod ręką odpowiedniego narzędzia, biorą co im w rękę podejdzie. I potem słychać o odkręcaniu suportu na łożyskach zewnętrznych kluczem francuskim, centrowaniu kół kombinerkami i innych dziwnych wynalazkach. Dobrze, że udało Ci się odkręcić :) Odnośnik do komentarza
Pucko Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Hej Łukasz trochę skrajny podałeś przypadek tu sytuacja jest klarowna jeżeli ktoś wcześniej zjechał kluczem imbusowym łeb śruby to wiadomo że lepiej go odkręcić torxem bo jakiś mądry gość przed nami to przerobił. Takim tokiem rozumowania idąc to najlepiej nie ruszać nic i siąśc i się rozpłakać. Ja szanuje ludzi którzy się pytają i myślą jak to odkręcić to znaczy że są oni myślący a nie przy pierwszym podejściu do odkręcenia śruby siadają i się tylko rozpłakać pozostaje. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ten pomysł z torxem rzeczywiście dobry. J albo bym na to wpadł w podobnej sytuacji, widząc jak rozjechana jest śruba albo zrobił bym po swojemu metodą bardziej inwazyjną. Dobrze, że są takie pytania i takie odpowiedzi, człowiek przynajmniej się czegoś nauczy. :) Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Pucko, ja mówię o tym, który wcześniej tę śrubę rozwalił. Dobrym kluczem by jej tak nie załatwił. Odnośnik do komentarza
Pucko Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Sorki Łukasz źle zrozumiałem:P Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi