nikobiker Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam was bardzo serdecznie mam pewien dylemat. Ostatnio sobie pomyślałem czy nie nie kupić nowego roweru jednak bardzo lubie swój stary. Myślałem nad tym aby wymienić v-brake na tarczowe mechaniczne firmy SHIMANO. Co wy o tym sądzicie prosze o odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 a da się założyć? To po piwerwsze. Po drugie, w czym wymiana hamulców poprawi ci jakość jazdy i czy potrzebujesz tarczówek? Odnośnik do komentarza
Pablito Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Tarczówki to jest przeważnie większa waga. Ja bym się zastanowił nad dobrymi v-kami. Nie zawsze moda i marketing idą w parze z codziennym rowerowym życiem ;) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jakoś wątpię żebyś jak masz v-brake miał również mocowanie pod tarcze. Jeszcze w amorze to się zdarza. W ramie raczej nie. Dobre tarczówki mechaniczne kosztują ok. 500. Zimą i w deszczu będą hamować lepiej niż v-brake. Kupowanie kiepskich nie ma sensu. Ja tam generalnie jestem przeciwko inwestowaniu w stary rower. Inna sprawa że kupić nowy na porządnych tarczówkach mechanicznych graniczy z cudem. Odnośnik do komentarza
nikobiker Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Da się założyć a pod tarcze nowe piasty Odnośnik do komentarza
FormickiBike Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Wymieniając te rzeczy z osprzętu na pewno zapłacisz mniej niż za cały rower, pytanie natomiast jest inne, czy w w faktyczny i znaczny sposób poprawi to komfort jazdy? Jaki rower tak w ogóle posiadasz/ Bo na ten temat nic nie wspominasz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi