Creonix Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Mam siodło, rower Romet Zenith z 1995 roku, nie mogę go uregulować w poziomie. Chcę pozbyć się tego spadu do tyłu, ustawić go równo albo z minimalnym spadem w dół. Niestety nic się nie da zrobić. Regulator to taka zębatka. Proszę o pomoc. Wiem że nie podałem dużo szczegółów ale liczę na to że ktoś wie o co chodzi i co z tym zrobić. Wkleję fotki ale dopiero wieczorem. B) Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 poluzuj srube pod siadelkiem i ustaw co w tym trudnego ? Odnośnik do komentarza
CRUISERMAN Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dokładnie tak jak pisze MaTT, poluzuj dwie nakrętki ( po jednej z każdej strony jarzemka ) płaski lub oczkowy klucz 13 lub rzadziej 14 i ustaw jak lubisz. Jak jażemko jest już beee to idź do rowerowego i kup nowe za 4 pln. Masz do wyboru srebrne lub czarne. Odnośnik do komentarza
Creonix Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 no wlasnie jest problem chociaz banalna czynnosc - zębatka nie obraca się jak powinna, więc jest albo mocno pochylone albo zadarte do góry nic po średnio... Ale sprobuję raz jeszcze, może źle cos zrobiłem Odnośnik do komentarza
CRUISERMAN Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Odżałuj te 4 zeta i kup nowe jarzemko. Jak jesteś z Wrocławia to idź do sklepu przy ulicy Komuny Paryskiej 49/51 tam na bank będą mieli taką rzecz. Sklep Rowery Stylowe. Ale w każdym innym rowerowym też będą mieli jarzemka do siodełka. To nie Brooks więc rozmiar jest standardowy. Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 . To nie Brooks więc rozmiar jest standardowy. Brooks, nie licząc siodełek z podwójnym stelażem, też jest standardowy. Ale skoro kolega jest z Wrocławia, to choćby we wspomnianych "Stylowych" czy w zasadzie gdziekolwiek idzie to kupić. A stare jarzemko na złom. :-) Odnośnik do komentarza
CRUISERMAN Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Brooks ma również w swojej ofercie siodełka z potrójnym stelarzem. Właśnie takie wielopoziomowe jarzemka miałem na myśli, a w domyśle to, że z pojedyńczym nie będzie problemu w rzadnym sklepie rowerowym. Odnośnik do komentarza
Creonix Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Ok spróbuję B) dzięki za rady Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi