Artz Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 nie sprzedaje deore, będą na zapasie. Nie wiem w końcu co wybrać. Zależy mi aby dobrze pracowały na stromych zjazdach bo mam "fulla" no i żeby były łatwe w obsłudze bo jestem troszkę początkujący ale ogarniam wszystkie temty. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Jakiego masz fulla ? Wczoraj widziałem fulle w decathlonie, od 1,5TPLN.... Odnośnik do komentarza
BestPerformance Opublikowano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Scott Genius MC40 Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
BestPerformance Opublikowano 9 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 i nie, nie jest za 1.5TPLN :) Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
hit55 Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Miałem Avid przez jeden sezon.. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Ze swojej strony mogę polecić SLX. Dobre hamulce. Odnośnik do komentarza
LukasZz2 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Hej pozwoliłem sobie podłączyć się pod temat otóż w niedługim czasie planuje wymienić hamulce w rowerze mojej dziewczyny( Kross Lea R4) Rower posiada hamulce tarczowe mechaniczne Tektro i ma klamkomanetki Mogę założyc hamulce Shimano pod te tarcze? Znalazłem taki zestaw: http://allegro.pl/shimano-br-m315-hamulce-hydrauliczne-przod-tyl-i6655810281.html +manetki http://allegro.pl/manetki-shimano-acera-sl-m360-3-8-promocja-i5806166876.html Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 A jaki jest cel tej wymiany? Odnośnik do komentarza
LukasZz2 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Hamulce hamują jak hamują a dziewczyna ma drobne problemy z krążeniem i jak jest zimniej to jest kiepsko. Chce żeby się jej lepiej hamowało :P Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Jak jeździ zimą to hamulce tarczowe mechaniczne wydają się dobrym rozwiązaniem. Wymieniając je na hydrauliczne sam narobisz sobie kłopotu. Im będzie zimniej tym gorzej będą hamować bo płyn w hamulcach Shimano jest podatny na temperaturę. A ponieważ są to hamulce z niskiej półki są spore szanse że prędzej czy później będą przeciekać i wyć. Ja bym nie ruszał. Ewentualnie dobrałbym lepsze klocki i wyregulował zaciski. Dobre hamulce hydrauliczne zaczynają się od 500 zł w górę. Odnośnik do komentarza
LukasZz2 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Do tego roweru dokładać na same hamulce 500 zł to raczej mija się z celem. Myślę że jak trochę dołożę i kupię m-396 to będzie ok z manetkami może zmieszcze się w 300 zł Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Do tego roweru to i 300 szkoda :) Lepsze jest czasem wrogiem dobrego :) Czas pokaże... Wolałbym zainwestować stówę w u-locka żeby jej nie ukradli :) Odnośnik do komentarza
LukasZz2 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Jeszcze to przemyśle i zobaczę, moze faktycznie lepiej zainwestować w coś innego Dzięki za odpowiedz :P Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Hamulce Shimano z serii 300 nie mają zbyt dobrych opinii. Ale mówię to opierając się na informacjach z for internetowych. Mówi się, że z Shimano najlepiej od Deore w górę, czyli ok. 400 zł za komplet. Tak czy owak, zastanowiłbym się bardziej nad wymianą tarcz i klocków na jakieś lepsze. Być może już to poprawi jakość hamowania. No i warto pamiętać o odpowiednim dotarciu klocków i tarcz, aby ich na samym początku nie przegrzać. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Nie miałem nigdy niższych niż Deore. Jeździłem dotychczas na Deore M506, SLX i XT. Do Deore nie mam żadnych zastrzeżeń. Nie wiem jak niższe modele ale też słyszałem kiepskie opinie. Tarcze kupuję SLX po ok. 60 zł. Z klockami jest sporo zabawy z dobieraniem. Ostatnio używałem Shimano i Jagwire. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi