wierzbajol Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Na wstępie pominę jakiego używam aby nie naprowadzać na tezę 😉 Dziś chciałem się męczyć w tlenie - ustawiłem sobie w karoo aby mnie informował kiedy przekraczam 135bpm no i siłą rzeczy więcej się gapiłem na ekran podczas tej jazdy, zdarzyło się kilka razy, że licznik pokazywał 140bpm, za 2s 160bpm, i za chwilę 130,120,110 na moje oko i to jak się czułem zbyt szybkie wariacje bpm w ciągu tak krótkiego czasu, co za tym idzie szukam czegoś dokładniejszego i zastanawiam się czy zauważyliście aby w tych których używacie były też takie duże i szybkie dryfty? który sprzęt warto zakupić aby ten pomiar był bardziej dokładny?
jajacek Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Ja mam wszczepiony stymulator pracy serca. Pasy Garmina, te niższe modele takie jak HRM Dual go nie obsługują prawidłowo. A po drodze miałem ze 2 inne, typu Wahoo i starszy model Garmina i też nie obsługiwały. Od czasu jak mam HRM Pro zero problemów. Natomiast mój syn przećwiczył wiele modeli. Decathlon, Wahoo, Garmin HRM Dual. Wszystkie były do dupy. Dopiero HRM Pro Plus jest bezproblemowy. Kolega miał jeszcze Adidas. Też śmieć.
wierzbajol Opublikowano 3 Maja Autor Opublikowano 3 Maja Ja mam wszczepiony stymulator pracy serca. Pasy Garmina, te niższe modele takie jak HRM Dual go nie obsługują prawidłowo. A po drodze miałem ze 2 inne, typu Wahoo i starszy model Garmina i też nie obsługiwały. Od czasu jak mam HRM Pro zero problemów. Natomiast mój syn przećwiczył wiele modeli. Decathlon, Wahoo, Garmin HRM Dual. Wszystkie były do dupy. Dopiero HRM Pro Plus jest bezproblemowy. Kolega miał jeszcze Adidas. Też śmieć.To jest dokładnie ten model? https://trigar.pl/czujnik-tetna-garmin-hrm-pro
jajacek Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Tak, ten. Tu masz moją wczorajszą jazdę z nim. Żadnych dziwnych wskazań. Moc oczywiście bzdura, wymysł Stravy. Bo to rower bez pomiaru mocy.
wierzbajol Opublikowano 3 Maja Autor Opublikowano 3 Maja Tak, ten. Tu masz moją wczorajszą jazdę z nim. Żadnych dziwnych wskazań. Moc oczywiście bzdura, wymysł Stravy. Bo to rower bez pomiaru mocy. wykres rewelacja, patrzyłem to pro i pro plus to chyba jedynie z drugiej ręki i trzeba czegoś nowszego szukać
wierzbajol Opublikowano 24 Maja Autor Opublikowano 24 Maja trzecie użycie HRM 200 i dupa, jadę segment, ledwo zipię a na ekranie karoo3 widzę 110 bpm 😮 przynajmniej z 3x w ciągu jednej jazdy czujnik garmina dostał jakiejś głupawki, zawiechy. zacząłem grzebać po powrocie do domu i wydaje mi się, że dwie pierwsze jazdy hrm200 był spięty z karoo3 poprzez BT a wczoraj przez ant+, ale z tego co czytałem to połączenie przez ant+ powinno być stabilniejsze. ciekawostka, że w karoo3 mam podgląd % poziomu baterii hrm200 a w app'ce garmina poziom baterii jest tylko opisowy bez %, nie wiem czy na wynik pomiaru mogła mieć wpływ bateria - nowy czujnik przyszedł z baterią made in japan 80% wg. karoo, wczoraj pokazywał 50%, ale dioda led na HRM nadal błyskała na zielono, wrzuciłem inną nową baterię, karoo pokazał 100%. nie jeżdżę wpatrzony w ekran karoo, tylko mam ustawiony alert aby mnie informował gdy przekraczam dane hr i jedynie dlatego zauważyłem, że coś wczoraj garmin zgłupiał - czy ktoś ma jakiś pomysł co ew. jeszcze sprawdzić? PS. @jajacek czy możesz sprawdzić jedną rzecz dla mnie, po wymianie baterii i odpaleniu karoo aby sprawdzić ile % pokaże HRM czujnik pokazywał tętno 71 - trzymałem go w rękach bez paska 🤔 czy u Ciebie też pokazuje jakiś pomiar bez paska?
Rekomendowane odpowiedzi