kijkos Opublikowano Środa o 16:21 Udostępnij Opublikowano Środa o 16:21 Witam. Zamierzam kupic rower,który będzie używany do jazdy w terenie. Aktualnie od około 2 lat posiadam Trek Dual Sport 2 gen 4,który był świetnym zakupem i oczywiście zostaje ze mną.Moje główne trasy to 40/80 kilometrowe wypady po Kotlinie KłodzkiejZazwyczaj jeżdże asfaltem słabej jakości oraz polnymi/leśnymi drogami,które dla mojego roweru nie są dużym wyzwaniem. Jednak od pewnego czasu zacząłem zapuszczać sie głebiej w las(spodobało sie bardzo! ) i stwierdziłem,że pora na coś co będzie mi służyć głównie do takich wypadów.Jak wspomniałem wcześniej mieszkam w Kotlinie Kłodzkiej i mam na to idealne warunki(lasy oraz singletracki glacensis ) Zrobiłem drobny research i praktycznie jestem zdecydowany na rower marki Canyon ze względu na możliwość zakupu z Finansowanie z Splitit rozłożonym na 6 rat. Grand Canyon AL 6 4300zł z wysyłką do Polski. Grand Canyon 6 2900zł z wysyłką do Polski. Pytanie 1.Myślicie,że warto dopłacać 1400zł do wersji bardziej kompletnej?(lepszy amortyzator oraz posiada sztywne osie i taparowaną główke ramy) Pytanie 2.Mam dylemat co do ramy.Mojego Treka kupiłem w rozmiarze L i jest idealny.Kalkulator na stronie Canyona pokazuje mi rozmiar M (mam 180cm i 78/80kg) a dostępne są tylko razmiary L/XL w obu rowerach które sobie upatrzyłem. Oczywiście mam świadomość,że to dwa inne rowery...Myślicie,że rower będzię za duży? Tutaj załączam wymiary mojego Treka oraz Grand Canyona 6 AL: Odnośnik do komentarza
Szwedacz Opublikowano Środa o 17:12 Udostępnij Opublikowano Środa o 17:12 Nowsza wersja ma bardziej progresywną geometrię i zmodyfikowany sposób osadzenia punktów montażowych pod bidon na rurze podsiodłowej - śruby nie wchodzą do środka rury i nie kolidują z dłuższym dropperem (w nowej Mce wchodzi teraz 170mm dzięki temu). Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano Środa o 21:59 Udostępnij Opublikowano Środa o 21:59 Przede wszystkim zmierz rzetelnie przekrok, dodaj 8-10cm i porównaj z wymiarem podawanym w geo roweru. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi