michsmm Opublikowano Niedziela o 19:05 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:05 Co sądzicie o rowerze superior xf 919 rc rocznik 2022-23? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Niedziela o 19:55 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 19:55 Link? Odnośnik do komentarza
michsmm Opublikowano Niedziela o 20:04 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 20:04 https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-superior-xf-919-rc-pd23191/?v_Id=175034 Odnośnik do komentarza
michsmm Opublikowano Niedziela o 20:04 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 20:04 https://www.peak-bike.pl/p/1306/superior-xf-919-rc?srsltid=AfmBOoqMEAu8MDvTU_4kaVbMkYO9_B66tIIc-MvfXzqtOOkQfyBEYF20nJ8 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano Niedziela o 20:40 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 20:40 Osobiście nie mam przekonania do fulli aluminiowych. Ale to moja prywatna opinia. Technicznie mamy tu: Ramę ze sztywną osią z Boost z PressFitem. Brak info o geometrii. Najtańszą wersję Recona, niezbyt wysokiej jakości ze sztywną osią i skokiem 100 mm Dumper DT Swiss. Nie znam go ale z doświadczeń z amorem DT to wymagał on serwisu co 3 miesiące. Napęd Deore z przyoszczędzoną korbą Najtańsze możliwe hamulce MTB Shimano z tarczami z gównolitu. Raczej nie powinny się znajdować w takim rowerze. Koła na obręczach no name i na piastach Shimano. Z mojego punktu widzenia jest to bardzo słaba i przestarzała konfiguracja. W zasadzie w fullach XC nastąpiło przejście na skok amora 120 mm. Ten amor moim zdaniem nie nadaje się do tego zastosowania. Hamulce do zmiany. Koła do zmiany. Ja bym tego nie kupił. Natomiast do rekreacyjnej jazdy nie jest to zły rower. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 17 godzin temu Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu W rasowych rowerach xc nadal 100mm (widły pokroju SID SL czy FOX 32 tylko z takim skokiem dostępne) ale coraz bardziej rozpychajà sie na rynku rowery DC - przedni trójkąt zostaje z mkdelu XC, zmieniany jest wahacz, skok 120mm przód I tył i fabrycznie na szerszym kapciu. Masa co najmniej 0,5kg wyźsza. Za takie pieniądze ten SUP to nießmiwszny źart. Popatrz na rowery Radon, RoseBikes i nawet Canyon. Odnośnik do komentarza
michsmm Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu to jaki aluminiowy full do xc podajcie kilka modeli Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Alu w przypadku FS XC praktycznie wymarło bo to 12kg+ Na placu boju został praktycznie SpecChissel ale to największe cenowe nieporozumienie na świecie. Współcześnie w XC (i DC) ramy nie mają z tyłu pełnego 4-zawiasu (ani innych zaawansowanych rozwiązań ze wzgl na masę) tylko wykorzystuje się elastyczność rurek tylnego trójkąta. To słaby pomysł w przypadku alu jest. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Ktoś tu na forum kupił niedawno chyba aluminiową Orbeę Oiz poniżej 10k. Przeszukaj wątki. Ja bym chętnie kupić Speca Epica Evo. Używki chodzą po 10-12k. Dla mnie w fullu downcountry chciałbym mieć: 120 skoku na goleniach co najmniej 34 mm. Więc albo Fox34 albo SID35 Heble co najmniej Deore Napęd 1x12 Shimano XT albo SRAM XO1 Eagle Jakieś sensowne koła, 30 mm wewnętrznie myk-myk Nowy karbonowy Rose Thrill Hill 3 był niedawno do wzięcia za 12k w Rowery Podhale. @mike21 dobrze podpowiada żeby niemieckie marki obczaić i ewentualnie kupić z Niemiec. Ja mam dwa rowery Speca z Austrii. Były dużo tańsze niż w PL i miały dłuższą gwarancję Możesz prowadzić poszukiwania na niemieckim idealo.de i na czeskim heureka.cz Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu Zwycięzcy niemieckiego rankingu rowerów XC w 2024. Oczywiście to inny budżet. Ale pokazuje pewien trend. Platz 1: Orbea Oiz Platz 2: Canyon Lux Trail Platz 3: Scott Spark Platz 4: Specialized Epic World Cup Platz 5: Arc8 Evolve FS Platz 6: YT Izzo Platz 7: Canyon Lux Platz 8: Last Celos Platz 9: Nicolai Saturn 11 Platz 10: Trek Supercaliber Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi