micho893 Opublikowano Sobota o 15:33 Udostępnij Opublikowano Sobota o 15:33 Cześć wszystkim, Zamierzam kontynuować przygodę z MTB i stoję przed wyborem roweru. 5 lat temu jeździłem na starszej meridzie HT na górskich zjazdach (raczej niebieskie trasy). Nie jeździłem dużo, ani nie trenowałem technik i ćwiczeń. Zamierzam na nim dojeżdżać 2-3 dni w tygodniu do pracy (10 minut po płaskim) i raz na 2 tygodnie jeździć w okolice Krakowa na górskie trasy. Jeszcze nie wiem jake dokladnie rodzaje tras mnie interesują, ale zazwyczaj wybierałem techniczne zjazdy z kamieniami i konarami. Padło na wybór Radon cragger 6.0, ale pojawiła się możliwość kupna nowego Cannondale Habit 4 za 5300zł. Cragger ma dużo lepszy amortyzator i hamulce, ale zastanawiam się czy zauważę różnicę w lepszym amorku będąc amatorem, na olx widziałem bombera z2 za 700/800zl więc w przyszłości zawsze mógłbym wymienić. Raczej zależy mi na czerpaniu przyjemności z podjazdów i zjazdów niż uczeniu się wzorowej techniki pod zawody, dlatego myślałem że dopłata do fulla miałaby sens. Jesli chodzi o droższy serwis fulla, czy samemu z yt serwisowanie będzie możliwe? Raczej zawsze wszystko robiłem samemu. Czy warto dopłacać do cannondale pomimo że ma gorsze podzespoły ale jest fullem? Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano wczoraj o 07:46 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:46 Gdyby to był bomber Z1 to poza tym, że obłazi anoda z goleni pracuje przyzwoicie. Z2 to kicha do kwadratu. W jednym i drugim amortyzator byłby do wymiany, jeśli chciałbyś w jakiś ambitniejszy teren tym wjeżdżać. Niemniej full daje dużo więcej swobody na zjazdach. W canonie na start do zmiany hamulce. Koła też bidulki takie są (co prawda lżejsze ze 500g od duroc 35 ale węższe obręcze o 6mm i raczej kategoria XC niż AM). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi