AmatorSzosy Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Hej! Stoję przed kupnem nawigacji rowerowej, cel - jak najtaniej ale musi działać porządnie, zależy mi by miała GPS, prowadzenie po śladzie oraz Live Tracking, żebym mógł udostepniać swoją pozycje mojej drugiej połówce gdy wybieram się na wielogodzinne przejażdżki lub biorę udział w amatorskich wyścigach żeby nie musiała się tak przejmować. Nigdy nie korzystałem z żadnych navi, aktualnie rejestruję aktywności przy użyciu zegarka z GPS + czujnik tętna, dlatego jestem w temacie zielony i proszę o wsparcie :) Odnośnik do komentarza
smokey01 Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Ja mam Garmina Edge 530 i tego (albo nowszego) polecam, robi to o czym piszesz i jeszcze nie zawiódł mnie na kilku wyprawach i ultramaratonach. Odnośnik do komentarza
AmatorSzosy Opublikowano 8 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Dzięki za tą opcję! 🙂 Widzę że używane na olx można wyrwać od 500zł, tragedii nie ma. Są jeszcze jakieś alternatywy czy raczej ten garmin bez konkurencji? Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia No raczej nie ma konkurencji. Mam 830 ( i nie tylko). Live Tracking na Garminie bardzo dobrze działa. Musisz mieć tylko sparowany z komórką. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Jeśli ma być sparowany z komórką (co jest oczywiste i innej możliwości nie ma) to można sobie LT odpalić bezpośrednio w stravie bez żadnego licznika. Odnośnik do komentarza
dfq Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia A nawigować z mapy papierowej. Eureka 🤣 Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Do nawigacji (prowadzenie po śladzie) możesz kupić sobie pierdziawkę typu Geoid CC600 za 160zl a jak chcesz miec do tego jeszcze powiadomienia z tel to np. Igsport bsc200 za około 200zl. Odnośnik do komentarza
AmatorSzosy Opublikowano 10 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Czyli nie ma żadnej opcji żeby wgrać sobie trasę i włączyć LT na garminie bez użycia telefonu? Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 10 Stycznia Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Nawet Edge 1050 nie ma żadnej możliwości bezpośredniej łączności z siecią komórkową (chociaż spekulowało się, że będzie w końcu przełom). Pod tym względem komputerki rowerowe są daleko w tyle za zegarkami tej marki. Odnośnik do komentarza
AmatorSzosy Opublikowano 10 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Rozumiem, sytuacja wydaje się już w takim razie dość klarowna, dzięki za wszystkie podpowiedzi! 🙂 Odnośnik do komentarza
PawelPrzelaj Opublikowano 15 Stycznia Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Hammerhead Karoo 2 jest fajnym rozwiązaniem, jeżeli nie chcesz łączyć z telefonem. Jest opcja śledzenia i możesz włożyć kartę sim, dzięki czemu nie trzeba łączyć z telefonem. Ja używam Karoo 2 od roku i nigdy mnie nie zawiódł. Przejechałem z nim ponad 5000 km. Teraz wyszedł nowy model New Karoo / Karoo 3 i już nie ma wejścia na sim. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi