contril Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia witam, planuje całkowitą wyminę napędu obecnie jest na rowerze taki zestaw dobra stary ja wiem ale przyszedł na niego czas korba 22/32/42T 170mm, kaseta 11-...-30T, łańcuch 116 ogniw, oś 110,5 mm, tylna przerzutka Alivio przód Acera ma być korba FC-TY301 24/34/42 170mm, kaseta SC-HG31 11-...-32T, i teraz dwa pytania jaki łańcuch ile ogniw zastosować? na tyle będzie o 2 zęby więcej i czy przerzutka bez zwiększenia ilości ogniw to ogarnie? jaki suport ale tu pewnie mi nie doradzicie bo nie wiem jakie odsadzenie ma ta korba obecnie jest 110,5 mm ale pewnie trzeba będzie korygować do linii pozdrawiam Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Łańcuch przymierzasz na nowy napęd i skracasz o odpowiednią liczbę ogniw. O ile sprawdzisz wg manuala do przerzutki tylnej. Odnośnik do komentarza
kamil000 Opublikowano Poniedziałek o 14:35 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:35 W dniu 6.01.2025 o 17:31, contril napisał(a): witam, planuje całkowitą wyminę napędu obecnie jest na rowerze taki zestaw dobra stary ja wiem ale przyszedł na niego czas korba 22/32/42T 170mm, kaseta 11-...-30T, łańcuch 116 ogniw, oś 110,5 mm, tylna przerzutka Alivio przód Acera ma być korba FC-TY301 24/34/42 170mm, kaseta SC-HG31 11-...-32T, i teraz dwa pytania jaki łańcuch ile ogniw zastosować? na tyle będzie o 2 zęby więcej i czy przerzutka bez zwiększenia ilości ogniw to ogarnie? jaki suport ale tu pewnie mi nie doradzicie bo nie wiem jakie odsadzenie ma ta korba obecnie jest 110,5 mm ale pewnie trzeba będzie korygować do linii pozdrawiam modaodnowa.pl Do nowego zestawu łańcuch powinien mieć 116 ogniw (można ewentualnie dostosować do konkretnego rozmiaru). Przerzutka Alivio powinna obsłużyć kasetę 11-32T, ale upewnij się, że nie przekracza zakresu specyfikacji. Suport musisz dobrać do konkretnej korby (sprawdź standard BSA lub press-fit, oraz odpowiednie osadzenie). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi