pawszu82 Opublikowano wczoraj o 08:36 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:36 Proszę doradźcie mi co może być nie tak, manetka deore xt Sl m8000, kaseta 11 rzędowa deore xt CS M8000 11-40 i przerzutka deore xt 11 rzędowa rd M8000 i do tego wymieniony łańcuch przeznaczony do 11 rzędowych przerzutek i nowy hak do przerzutki. Przerzutka wyregulowana w zakresie dolnym, nie wchodzi na największą tarczę, nie da się wyregulować przerzutki w zakresie górnym. Macie pomysły co może być nie tak? czy to wina przerzutki? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano wczoraj o 10:30 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:30 Może zajechałeś już przerzutkę? Jak tam miałem. Z tym że u mnie były już duże przekoszenia i luzy na przerzutce. Po zakupie nowej jest ok. Ale dużo też zależy od poprowadzenia i czystości pancerza. Od jego wymiany bym zaczął. U mnie z blatem owalnym 34 i kasetą 11-46 wszystko hula w całym zakresie. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano wczoraj o 13:55 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 13:55 Wszystko kiedyś działało w tym rowerze? Pierwsze co mi przychodzi do głowy to przerzutka niezgodna z zamontowanym hakiem - w tych seriach były direct-mount i zwykłe. Przerzutkę można dostosować do montażu DM i zwykłego poprzez (de)montaż tego elementu: Odnośnik do komentarza
pawszu82 Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Witaj, Tak wszystko działało. Co prawda wymieniałem ostatnio hak gdyż pękł ale na taki sam kupiłem, na coś takiego: https://nsrsport.pl/pl/p/Hak-ramy-aluminiowy-srebrny-IB-GW5-U/3433?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIsNyz24LciQMV5CCiAx1LjTAEEAQYCSABEgIJdvD_BwE Wiec raczej mam standard mount, nie DM i wszystko powinno działać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi