Hubson32 Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Cześć wszystkim, Potrzebuję Waszej porady odnośnie dwóch rowerów, które posiadam. Oba są aktualnie niesprawne, ale chciałbym jeden z nich doprowadzić do stanu używalności: Kross Hexagon 4 Rama: 21 cali (trochę za duża) Koła: 26 cali Hamulce: tarczowe Osprzęt: lepszy niż w drugim rowerze Problemy: trzeba wymienić piastę tylną i naprawić dwie wyłamane szprychy z przodu Karbon (jakiś polski noname) Rama: 19 cali (odpowiednia dla mnie) Koła: 27,5 cala Hamulce: v-brake Problemy: tylna przerzutka i hak są wykrzywione Jeżdżę rowerem głównie po asfalcie czy innych ścieżkach i dlatego się zastanawiałem czy nie przerobić któregoś z tych rowerów na bardziej miejski, bo oba to rowery MTB. Nie znam się za bardzo na rowerach i im bardziej się zagłębiam to bardziej nie wiem co robić :). Czy sama zmiana opon na bardziej miejskie coś da? Czy tak wgl można do kół na MTB. Na razie na co wpadłem to: Naprawa Krossa, mimo że rama jest trochę za duża i zmiana opon na coś lepszego do miasta. Wymiana kół w krossie na 28 (zostaną milimetry miejsca) Przerobienie Karbona na bardziej miejski rower, z częściami od Krossa i może zmianą kół na 28/29 inne opony (coś crossowego albo gravelowego) Co wy byście zrobili? Oprócz kupna nowego roweru oczywiście :D. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Jak 1 jest za duży to odpuść. W drugim rowerze napraw przerzutkę, daj szybkie opony do tych kół co masz obecnie i jeździj do zajechania. Inwestować się nie opłaca, władujesz 500 zł a dalej będziesz miał gorszy rower niż nowy kupiony za 1500-1600. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi