jajacek Opublikowano 9 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2024 500 dałem za te używane Fulcrumy. Ale chyba nigdy potem ich w takiej cenie nie widziałem. Odnośnik do komentarza
Grzegorz88 Opublikowano Niedziela o 14:20 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 14:20 W dniu 9.07.2024 o 13:34, jajacek napisał(a): X1900 to budżetówki nie warte tej kasy. Ja bym grzebnął na OLX. Pod 142 były dobre DT Swiss serii XM czy dobre Fulcrumy. Sam kupiłem używane Fulcrumy w bardzo dobrym stanie za 500. Koła Speca, Roval Traverse jak są na piastach DT Swiss, mają obręcze 30 mm i też są całkiem niezłe. Chodzą czasem w pobliżu 1000 zł Jacku jako, że od roku jeżdżę na Specu Chiselu to może pomożesz w znalezieniu koła na tył? Od roku zrobiłem ok. 3 tys. km, waga ciężka 108 kg (w zeszłym roku dzięki jeździe na rowerze spadło ponad 10 kg). Wczoraj robiłem trasę 120 km i na 110 km strzeliła mi szprycha z tyłu w fabrycznych kółkach. Myślę, nad zakupem używki na OLX, raczej budżetowo. Przednia piasta ____________________ Alloy, sealed cartridge bearings, 15x110mm thru-axle, 28h ____________________ Tylna piasta ____________________ Alloy, sealed cartridge bearings, 12x148mm thru-axle, 28h Na zdjęciu szprycha zawinięta między dwie inne Odnośnik do komentarza
Grzegorz88 Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu W dniu 9.07.2024 o 20:28, jajacek napisał(a): 500 dałem za te używane Fulcrumy. Ale chyba nigdy potem ich w takiej cenie nie widziałem. Polecono mi polować na OLX na koła: (nówki za ok 1700 - 2000 komplet) (używka jest jedna uszkodzona) DT Swiss HX 1700 29" To koła od lekkich rowerów elektrycznych, są wzmacniane i mają nośność do 150 kg (rower + jeździec), ważą ok 2000 g. RODZAJ PIASTY 350 z Ratchet System 24 OBRĘCZ Aluminum, Hooked / Crotchet tubeless TC SZEROKOŚĆ WEWNĘTRZNA 30 mm, 35 mm SZPRYCHY DT hybrid 1 straightpull Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Temat jest prosty. To: Koło do roweru MTB Sunringle Duroc30 29" tylne 2-kom. do tarczy Boost 12x148 BTWIN | Decathlon Te DT Swiss co wskazałeś też są dobre. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi