Wuja Opublikowano 14 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia Cześć, rozglądam się za pierwszym rowerem do pojeżdżenia w terenie, dotychczas jeździłem na fitnessie giant fastroad z oponami gravelowymi i szosie canyon, po przeczytaniu kilku wątków spodobał mi się z rynku rowerów używanych specialized epic lub ewentualnie cube reaction, czy to dobre wybory? Jakie wielkości ram powinienem brać pod uwagę przy 187cm wzrostu? Pozdrawiam, Tomek. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Najlepsze. Weź również pod uwagę Grand Canyon 8 oraz czeski SUPerior XP939, XP 919. Osobiście mój typ to wskazanie na SUP, których niestety na rynku wtórnym nie uświadczysz (chyba, że będziesz miał szczęście). Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 15 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia w jakim terenie zamierzasz jeździć i jakie zastosowanie roweru? Odnośnik do komentarza
Wuja Opublikowano 15 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia Głównie leśne utwardzone ścieżki, nie w górach. Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Dużo się nie dowiedziałem 😄 Wydaje mi się, że do Twojego używania starczy jakiś tani rower aluminiowy na reconie z napędem NX lub deore, najlepiej na sztywnych osiach. Spec Epic carbon ma fajną ramę pod ściganie i kiepski osprzęt do ścigania. Super rower, jeśli mamy części do przełożenia z innego roweru, wtedy można zbudować super wyczynową maszynę, seryjnie nie wiem czy będzie lepszy niż np. Rockrider XC 120. Odnośnik do komentarza
Wuja Opublikowano 16 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Dziękuję za odpowiedź, moja planowana jazda na tym rowerze to jazda weekendowa rekreacyjna po lesie, jak są górki to lubię pocisnąć, żadnych zawodów, ścigania itp, natomiast amortyzator wolałbym przynajmniej jakiś średni, nie najtańszy odbijak Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi